Майстер-клас "Економічні ази для дітей"

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Понеділок, 19 березня 2018 13:10

zastavka_grohsi25 березня у бібліотеці відбувся майстер-клас "Економічні ази для дітей" за книгами Бодо Шефера "Пес на ім'я Мані" та "Кіра та таємниця бублика".

Майстер-клас допоміг дітям відчули себе у різних ролях в цей день. Дітьми, що витрачають батьківські гроші, батьками, що розподіляють витрати на сім’ю, покупцями, бізнесменами, гравцями, спікерами, і просто звичайними українськими школярами, охочими до читання та забав.

Ставлення учасників майстер-класу до грошей з’ясовували ще до початку майстер-класу, заповнюючи опитувальник «Кишенькові гроші». Цей опитувальник дав розуміння, на яких питаннях слід зосередитися під час зустрічі.

Гроші самі по собі ні добрі, ні злі. Вони не несуть нічого поганого, а всі проблеми полягають в нас самих, в нашому ставленні до них. Дехто робить з них культ, а дехто рахує, що про них взагалі не варто думати. Такі погляди можна назвати крайнощами, треба знайти золоту серединку. Бодо Шефер, німецький письменник, бізнесмен, фінансовий консультант №1 в Європі каже: «Щастя не в грошах. Щастя в тому, аби вміти грішми правильно розпоряджатися». Майстер-клас мав на меті дати поради правильного поводження з грошима, а книжки Бодо Шефера «Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей», «Кіра та таємниця бублика» в захоплюючий та ненав’язливій формі «говорили» з дітьми саме на ці важливі теми.

Під час заходу у ігровій формі діти згадали валюти різних країн світу, багато цікавого дізналися про українську гривню (перегдянувши фільм про українські гроші та відгадуючи вікторину "Що зображено та написано на грошах"), вирішували життєві задачі, що пов’язані з витратами. Спілкувалися, обмінювалися думками та досвідом. Всім було цікаво!

Фотоматеріали з заходу

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу