Дитячі ілюстрації у техніці живопис на склі

Print

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 14 червня 2018 12:02

 malunok_skloВиставка дитячих робіт «Барвистий літній світ», що відкрилася у бібліотеці 5 червня, поповнилася новими роботами.

Літній табір «Промінь» при МЦБЮТ, відвідавши презентацію нового видання книги «Аліса в країні Див», надихнулися та запалали бажанням створити ілюстрації до дитячих творів. Керівник гуртка Мельничук Наталія запропонувала зробити ілюстрації на склі. Кожен гуртківець вибрав свій улюблений літературний твір і на його основі зробив власний шедевр!

Малювання на склі - оригінальний засіб розвитку творчих здібностей дітей. Він допомагає дитині розуміти себе, виражати свої думки і почуття, мрії та надії. Одночасно створюючи зображення по різні боки скла, діти навчаються бачити світ у його багатовимірності й мінливості, розуміти закони взаємозалежності. Спільні роботи вчать працювати у взаємодії, виражати себе і при цьому цінувати самовираження інших.

Дітей приваблює цей вид мистецтва своєю незвичністю, можливістю експериментувати, навіть якоюсь чарівністю. Хіба ж не дивно, коли зображення постає з обох боків площини. На папері такий малюнок зробити неможливо. За рахунок того, що фарба не вбирається, скільки б різнокольорових шарів не наносилося, під ними завжди буде просвічуватися прозора основа.

Дитячі ілюстрації до творів «Аліса у країні Див», «Фарбований лис», «Незвичайні пригоди Алі у країні Недоладії», «36 і 6 котів», «Півень-хвалько», «Соняшник», «Пін і Гвін», «Кішка» зроблені у техніці живопис на склі. Всі вони надзвичайні: кожна робота оригінальна, яскрава, об'ємна і ніби світиться позитивною енергією, яку заклала в свою роботу кожна дитяча душа.

Простір бібліотеки відтепер буде прикрашати одна з робіт гуртківців. Ілюстрація до твору Г.Малик «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії» - це спільна дитяча робота. Над нею працювали всі учасники гуртка, з радістю і любов'ю додаючи до спільної картини свої мазки.

Теплі, сонячні фарби та дивовижні сюжети наповнили бібліотеку світлом та доброю енергією.

Поспішайте переглянути виставку