У гостях у казки Марії Солтис-Смирнової

Print

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Вівторок, 09 жовтня 2018 10:28

kazkarka_soltys8 жовтня в центральній бібліотеці для дітей відбулася зустріч з казкаркою Марією Солтис-Смирновою.

Пані Марія писати казки почала, коли стала мамою. Допитливі діти запитували про все, що їх оточує. Творча матуся відповідала своїм дітям казками. Так з'явилося хобі, яке згодом переросло у письменницьку роботу. У пані Марії з усього, що ми бачимо і з чим контактуємо, може народитися казка. Її казковими героями стали звичайні батарейки, млинці, восьминіг, комп'ютерна мишка.... «Не можу без казки прожити і дня. І ночі не можу прожити без казки», - це про пані Марію. Її казки невеличкі за розміром, проте дуже цікаві, своєрідні та ненав'язливо повчальні. Вже більше ніж 350 казок відправила у світ Марія Солтис-Смирнова. Письменниця впевнена, що казка допомагає дітям пізнати сутність речей не тільки розумом, але й серцем.

Учні 2-х класів школи №21 познайомилися з казкаркою і з захопленням слухали казки у виконанні авторки. На зустріч діти прийшли з подарунками – вони намалювали ілюстрації до своїх улюблених казок.

По закінченню заходу казкарка уважно переглянула всі роботи дітлахів. Вони їй дуже сподобались. А на малюванні вона знається! Адже й сама часто бере пензлик до рук та малює картини до своїх казок и просто для душі. І як знати, може саме ці роботи надихнуть пані Марію на створення чергової казки. Ми на це надіємося!

Зустріч швидко промайнула! Подорож у країну чудес закінчилась! Казкарці дякували діти гучним «Дякуємо!» і веселими оплесками. Присутні дорослі – дитяча письменниця Віталіна Савченко, поетка Леся Геник, методист департаменту культури при міськвиконкомі Валентина Часник – подякували казкарці за можливість опинитися у дитинстві, за мрії, фантазії та вигадки, що стають у казках мудрим та добрим порадником.

Зустріч з творчістю Марії Солтис-Смирновою продовжується. Адже у бібліотеці протягом тижня триватиме виставка творчих письменниці. У бібліотеці можна послухати деякі казки пані Марії в аудіозаписах.

Приходьте! Зустріч з казкаркою Марією Солтис-Смирновою триває!

Фотомиттєвості зустрічі

Малюнки дітей, учасників зустрічі