Читацький конкурс «Книгоманія - 2019» стартував!

Print

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Понеділок, 04 лютого 2019 11:39

knygomani_201915-й Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія - 2019» стартував 1 лютого!

Івано-Франківські книгомани-суперчитачі, поспішайте подати заявки на участь у конкурсі!

Про конкурс

Головним організатором конкурсу є Громадська організація "Форум видавців", співорганізатором - "Український інститут книги".

«Основна ідея «Книгоманії» – популяризація читання. Цей конкурс дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню. Учасники і переможці конкурсу мають можливість переконатися в тому, що вони не самотні у своїх літературних уподобаннях та подискутувати про улюблені книжки. І найголовніше – ми хочемо, щоб кожна прочитана книжка стала для дитини захопливою подорожжю у цікавий та новий світ», – повідомляють організатори Конкурсу.

Упродовж 3-х місяців учасники читатимуть книжки, розповідатимуть про них, змагаючись з іншими книгоманами і, врешті, здобудуть титул «Суперчитач України». Винагородою за перемогу стане поїздка до Львова на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія-2019», який відбудеться 17-19 травня.

На Суперчитачів чекає урочиста Церемонія нагородження, зустрічі з улюбленими авторами та ровесниками-книгоманами, знайомство з історією та культурою Львова – Міста літератури ЮНЕСКО, цікаві пригоди на Дитячому форумі та Фестивалі дитячого читання "Книгоманія".

Також для переможців другого етапу Генеральний партнер Конкурсу ПАТ "КРЕДОБАНК" підготував спеціальний конкурс "Читаємо з Kredobank", переможець якого отримає приз – подорож до Варшави!

Отже, якщо учень 7-го класу хоче взяти участь в Книгоманії – гайда до найближчої дитячої бібліотеки!

Вперше для учасників Конкурсу та всіх небайдужих до дитячої літератури та промоції дитячого читання у фейсбуці створено окрему відкриту спільноту – Таємне товариство книгоманів. Долучитися до групи можна за посиланням: bit.ly/knyhomania_2019.

У цій спільності буде розміщено інформацію про перебіг Книгоманії-2019, цікаві та корисні факти про читання, книжки та авторів, а також відбудуться різноманітні конкурси та голосування.

Довідка

Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія» проводиться з 2005 року. Всього у Конкурсі за роки проведення взяло участь понад 1 мільйон школярів з усіх областей України. Конкурс відбувся у 376 районах, 141 місті, понад 8600 школах та у 880 дитячих і сільських бібліотеках. Загалом на Фестивалі "Книгоманія" у Львові побував 791 переможець з усіх областей України.

                                                                              knygomani_2_2019

Порядок проведення конкурсу

  • Перший (відбірковий) етап конкурсу проводиться у бібліотеці до 1 березня 2019 року. Для участі у конкурсі потрібно вести записи у Читацькому щоденнику про прочитані книжки, які не входять до шкільної програми з літератури. До участі у відбірковому конкурсному змаганні допускаються учасники, які прочитали і зробили записи про 4 прочитані книжки з української чи зарубіжної літератури, які не входять до шкільної програми.
  • Другий етап конкурсу проводиться для переможців першого етапу. Учасники перед початком змагання представляють членам журі свої Читацькі щоденники, які мають містити записи про 8 прочитаних книжок, які не входять до шкільної програми з української чи зарубіжної літератури, включно з книжками з першого етапу. Переможець другого етапу отримує звання «Суперчитач району...».
  • Третій етап конкурсу проводиться для переможців другого етапу. Учасники перед початком конкурсу представляють членам журі свої Читацькі щоденники, які мають містити записи про 10 прочитаних книжок, які не входять до шкільної програми з української чи зарубіжної літератури, включно з книжкам попередніх етапів.

Ви вже готові включитися у боротьбу за перемогу!? Тоді не гайте часу та чимдуж у бібліотеку! Заявляйте про своє бажання взяти участь у конкурсі «Книгоманія - 2019».

Чекаємо на книгоманів-суперчитачів!

                                                                     knygoman_4