Світ фантастики Олега Ростковича: зустріч з читачами

Print

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Понеділок, 22 квітня 2019 14:55

31

23 квітня в цетральній бібліотеці для дітей відбулася зустріч з письменником-фантастом Олегом Ростковичем.

Про автора

Роскович Олег народився у селі Драгомирчани, закінчив ІФНУНГ. 2017 року у видавництві «Твердиня» вийшла друком перша книга Олега Ростковича «Веселі і не зовсім фантастичні оповідання». Туди увійшло 36 оповідань, в яких окрім фантастичної складової можемо зустріти ще й багато іронії та гумору.

Зустріч у бібліотеці

Світ невпинно змінюється, фантастичні технології стають буденністю. Але чи змінюються люди у цьому змінному світі?

І якщо змінюються, то чи на краще? Переконані: яким би майбутнє не було, люди в ньому будуть! А якщо будуть люди – то з ними неодмінно траплятимуться веселі і не зовсім фантастичні пригоди!

Сьогодні у нас в гостях франківський письменник-фантаст Олег Росткович. Він презентує свою збірку «Веселі і не зовсім фантастичні оповідання». Заздалегідь скажу: збірку варто прочитати! Теми досить близькі та зрозуміли читачам, хоча й фантастичні. До того ж в ній дуже багато гумору та надії на світле майбутнє. 

Автор писав збірку «Веселі і не зовсім фантастичні оповідання» майже 20 років. В неї увійшло 36 оповідань, написаних автором у різні роки. Рукопис оповідань у 2016 році став переможцем (2-га премія) відомого літературного конкурсу «Перший рукопис» (м. Івано-Франківськ). У ній в жартівливій формі описана взаємодія людей і роботів у далекому 3017 році.

Відвідувачів заходу дуже зацікавила тематика, яку у своїх оповіданнях піднімає Олег Росткович: роботизація усіх сфер людського життя, намагання зазирнути у майбутнє, міжгалактичні відносини, взаємовідносини між людиною та роботом. Тож слухацька аудиторія закидала автора фантастичних оповідань цікавими запитаннями. Спілкування вийшло активне й емоційне, жваве й бурхливе. Сперечалися між собою читачі про те, як швидко настане час суцільної роботизації, і чи не поставить людство у незручні рамки, чи не створить загрози людству?

Письменнику було дуже приємно побачити таке зацікавлення дітей фантастикою. Він подарував класу та найбільш активним учасникам заходу свою книжку "Веселі й не зовсім фантастичні оповідання". Олег Росткович відкритий до спілкування, тому домовились ще на одну зустріч після того, як діти прочитають книгу.  Для тих, кого вабить світ фантастики, оповідання Олега Ростковича стануть справжньою знахідкою. Тож будемо чекати на відгуки!

Збірка «Веселі й не зовсім фантастичні оповідання» та інші твори друкуються на інтернет-сайтах «Поетичні майстерні» та «Гоголівська академія». Прочитати їх можна й тут: 

Фотомоменти заходу