Наша читачка Ємчук Анна на Фестивалі дитячого читання «Книгоманія» у Львові

Print

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 30 травня 2019 09:41

40_40З 17 до 19 травня у львівському Палаці мистецтв відбувся Дитячий форум – Фестиваль дитячого читання "Книгоманія".

Це унікальний захід, у якому поєднується гра з отриманням різних корисних вмінь і навичок, де письменники, художники, науковці, спортсмени, музиканти, винахідники, музейники, бібліотекарі, майстри ділились своїми вміннями з дітьми і цим робили світ кращим.

Традиційно гостями Фестивалю дитячого читання «Книгоманія» стали переможці Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія». Для них була організована спеціальна програма, що включала: офіційну церемонію нагородження у Науковій бібліотеці ЛНУ ім. Івана Франка, зустрічі з письменниками, відвідування заходів та майстер-класів у Палаці мистецтв, коуч-сесії «АГЕНТИ КНИГОМАНІЇ» – створення медійного продукту для популяризації читання і ток-шоу «Від сміття до книжки: відверті запитання Людям Книги», організованих Українським інститутом книги за участі Наталії Коваль, Надії Кушнір, Марії Артеменко, Насті Мельниченко і Тані Стус. Книгомани також зустрілись та поспілкувались із зіркою телесеріалу "Школа" Веронікою Лук'яненко.

Участь у Фестивалі дитячого читання «Книгоманія» взяли: 33 переможці Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» із 29 областей та міст України. Фестиваль відвідали також переможці конкурсу з міст та районів Львівської області.

Спеціально для переможців 2 етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2019» було проведено конкурс «Читаю з Kredobank – їду у Варшаву», головний приз якого – поїздка до Центру Копернік у Варшаві. Під час проведення конкурсу діти знімали бук-трейлери на книжки, що пов'язані з фінансами та публікували свої відгуки у "Таємному товаристві книгоманів".

Переможницею конкурсу стала Аліна Кульбачко, яка зняла бук-трейлер на книгу Бодо Шефера «Пес на ім'я Мані або абетка грошей». Усі учасники конкурсу отримали в подарунок від АТ "Кредобанк" книжку «Світ грошей», яка доступно та цікаво розкриває світ фінансів.

Важливе місце на цьогорічному Форумі займала літературна програма. У літературних заходах було задіяно 40 авторів, 12 видавців та 5 ілюстраторів.

Одними з найяскравіших заходів літературної програми стала презентація "Книжки про сміття" Галини Ткачук, яка перетворилась на своєрідний майстер-клас, де кожен продемонстрував свої знання, практичні навички щодо вирішення проблем екології.

Окрім цього, відбулася презентація книги Лариси Денисенко "Я і Конституція".

«У цьому році Дитячий Форум відбувався як велика та весела гра: різноманітні локації як для менших діток, так і для підлітків, безліч цікавих зустрічей та майстер-класів і, звісно, книги, книги, книги! Я с великим задоволенням пройшлася по всім стендам та залам, побувала де тільки встигла, але найбільше задоволення, звісно, принесла зустріч з читачами! Ми дуже гарно поспілкувалися, обговорили все, що тільки можна, а ще пограли в книжкову вікторину та гру часодійний флер, на відгадування чисел. Дякую організаторам – все було добре сплановано, навіть на автографи вистачило часу і можна було особисто поспілкуватися з кожним, хто прийшов!», – поділилась враженнями Наталка Щерба, дитяча письменниця.

Ємчук Анна, переможниця «Книгоманії - 2019» від Івано-Франківська, побувала на Форумі. Вона отримала масу позитивних емоцій: спілкувалася з письменниками, брала участь різноманітних конкурсах, іграх, майстер-класах, знайшла багато друзів та придбала багато книжок.

Фотомоменти