«Колобок»: стара казка на новий лад

Print

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Середа, 02 жовтня 2019 12:48

kolobok2 жовтня учні 1-Г класу школи №26 разом зі шкільним бібліотекарем та вчителями прийшли до бібліотеки на презентацію казки «Колобок» з доповненою реальністю.

Під час презентації діти з захопленням слухали казку, дивились її на екрані ТВ, гралися, взаємодіючі з героями казки, співали пісеньку Колобка, спілкувалися і творили разом з книжкою «Колобок», розігруючи сценки з казки.

Цю чудову книжку, ілюстрації якої оживають, подарував бібліотеці автор проекту TaleAR Олександр Музика. Як виник задум зробити саме таку книжку. Автор проекту TaleAR розповів, що підштовхнув його на створення казки «Колобок» з доповненою реальністю власний син: «Колись мій старший син, якому було тоді три роки, запитав мене про те, чому Колобок, який ожив у баби на віконечку, не може ожити у нас на книжці?» « Тоді я зрозумів, що повинен це зробити – оживити для сина Колобка», - говорить Олександр Музика, автор TaleAR проекту. «Колобок» - перша книжка проекту. Плани – великі та амбітні: створення розвиваючих коротких, повчальних історій та народних казок з доповненою реальністю.

Цікаві факти про книжку «Колобок» з технологією доповненої реальності

  • Книжка говорить трьома мовами: українською, англійською та російською. Тож дітки зможуть вивчити улюблену казку різними мовами.
  • Українською мовою книжку озвучила дівчинка, яка зараз проживає у Донецьку. Тож поки що вона не зможе отримати таку книжку.
  • Книжка з доповненою реальністю розвиває емоційний інтелект, уяву, увагу, допитливість та вміння дивуватись.
  • Книжка з доповненою реальністю навчає використовувати сучасні технології та закладає фундамент для розвитку молоді в IT.
  • Розгорнута книжка має формат А4.
  • Віддрукована зі спеціального картону та спеціальною фарбою, що дозволена для використання дітям в країнах ЄС та Україні.
  • Кожна сторінка створена з картону, що дозволить використовувати її довгий час.
  • Задля підвищення безпеки дітей, кути книжки заокруглені.

Як користуватися книжкою

Сторінки з яскравими малюнками можна гортати, як звичайну паперову книгу. При цьому читати текст на трьох мовах – українською, англійською і російською. Українською мовою читання можна здійснювати по-складах. Для цього кожен склад розділено знаками тире.

Малюнки і текст можна привести в дію. Для цього потрібен гаджет. На нього завантажити додаток, безкоштовний. Електронний пристрій навести на відкриту сторінку книги і зображені малюнки оживатимуть. Рухливим можна зробити окремого героя чи предмет, зображені на малюнку. Варто тільки доторкнутися до них на екрані мобільного пристрою. У такому випадку колобок покотиться, а дід з бабою «охатимуть» від того, що він втік від них. Казка починає говорити мовою тої країни, прапорець якої натиснеш на зображенні.

Фотомоменти заходу