Дайджест гід «Народжена бути єдиною»

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 23 січня 2020 14:06

kryty22 січня українці щорічно святкують День Соборності, свято, встановлене на честь проголошення Першої Незалежності та Акту злуки УНР і ЗУНР.

22 січня о 14.00 в центральній бібліотеці для дітей читачам різної вікової категорії був проведений дайджест «Народжена бути єдиною». Гідом біля книжково-ілюстративної виставки «Передзвони століть» була бібліотекар Щепківська Наталія. Вона провела моніторинг дитячої преси, зробила добірку найважливіших матеріалів за визначеною тематикою.

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського народу за соборність своїх земель. Так вже розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України були розрізнені, належали до інших держав: Російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини. Бібліотекар-гід у цікавій формі розповідала про основні події 1917-1921 років, показувала портрети видатних діячів того часу, таких, як Михайло Грушевський, Володимир Винниченко, Євген Петрушевич та зазначаючи їх роль у державотворенні. Спілкуючись з дітьми, бібліотекар вплітала у свою розповідь спогади очевидців, експертні оцінки подій, розказувала про традиції Дня Соборності сучасної України – живий ланцюг чи ланцюг єдності, який кожного року єднає українців від Києва до Львова та Івано-Франківська, Стрия, Тернополя, Житомира та Рівного.

Фотомоменти заходу

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу