Бліц-інтерв'ю «Читати чи не читати?»

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
П'ятниця, 14 лютого 2020 16:32

03_02_0112 лютого в центральній бібліотеці для дітей проводилося бліц-інтерв'ю «Читати чи не читати?»

Як проводить свій вільний час українська молодь у добу інноваційних технологій? Телебачення, інтернет, віртуальна реальність – ось одні з найголовніших «чорних дір», які засмоктують свідомість молодого покоління. Як змусити молоду людину самостійно мислити, аналізувати? В який спосіб вона може провести час із найбільшою користю для себе?

Відповідь однозначна – книга! Саме так відповідала більшість опитаних дітей і підлітків.

Книга – це і засіб пізнання світу, і самопізнання, скарбничка мудрих порад, великий мотиватор, і просто вірний друг! Сьогодні можна обрати книжку на будь-який смак: електронну, друковану чи аудіо книгу. Хоча друкована книга завжди залишатиметься книгою зі своїм особливим шармом та ароматом, потяг до якої прищеплюється з дитинства. Проте сучасний темп життя вимагає вміння користуватися інноваційними варіантами книжок. Це зручно, адже в одну електронну книжку, що майже нічого не важить, можна завантажити до 500 книг. Читай із задоволенням на відпочинку, у відрядженні, у метро!

Щоб дізнатися, яку роль відіграє література у житті дітей та підлітків, ми провели бліц-інтерв'ю «Читати чи не читати?» В інтерв'ю та опитуванні взяло участь 25 дітей. Всі опитані не уявляють свого життя без книги. Інакше й не могло бути, адже вони – читачі бібліотеки. Більшість з опитаних надає перевагу друкованій книзі, дехто користується електронною та аудіо книгами. За жанровим уподобанням відповіді розділилися: малеча надає перевагу казкам, підлітки – пригодам та фантастиці. І малеча, й підлітки однаково полюбляють читати особливий жанр сучасної літератури – фентезі.

03_03_02 03_03_04 03_02_01

Радіємо, що книжки знаходять свого читача, вводять дітей у надзвичайно цікавий, захоплюючий світ, відкривають світ науки, надихають та розважають.

Тож на запитання: «Читати чи не читати» відповідь може бути тільки одна: «Читати»! «Читати – це значить жити, бути співзвучним із небом і землею», - так поетично говорить про книгу душа української пісні Ніна Матвієнко.

«Читайте», - закликаємо й ми, бібліотекарі! Адже з книгою ви не тільки відпочиваєте, але й стимулюєте розумову діяльність, знижуєте стрес, набуваєте знання, розширюєте словниковий запас, розвиваєте аналітичні здібності, поліпшуєте пам'ять та письмові навички.

Читайте і буде вам щастя!

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу