Вчимося разом вітати матусю: онлайн майстер-клас до Дня матері

Print

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 07 травня 2020 11:01

dolonki_zastavkaНезабаром всі матусі світу будуть відзначати своє свято – День матері.

Чим порадувати матусеньку у цей день, коли все і всі на карантині? Давайте подаруємо своїм мамам щирі слова, тепло сердець і свої долоньки.

Побажання-сердечки

Спробуємо дивувати своїх мам з самого ранку. Ось, до прикладу, заходить матуся готувати сніданок, підходить до холодильника і бачить ось такіserd_2 побажання-сердечки.

 Як думаєш, зрадіє? Безперечно! Тож хутко беремося робити перший подарунок-сюрприз. А для цього нам знадобиться білий та кольоровий папір за вашим смаком, кольорові олівці чи фломастери, ножиці, стрічка та прищепки. Вирізаємо сердечки з білого та кольорового паперу - одне більше, друге менше за розміром. Причепляємо прищіпкою до стрічки, зверху можна прикрепити ще й побажання. А ще трохи фантазії і багато любові до своєї матусі – і все неодмінно вийде.

Букет з долоньок

kvity_dolonkiЗа сніданком обов'язково треба маму привітати. Для цього можна зробити листівку з яскравим букетом із долоньок! Мамуся буде у захваті!

Як малювати? Щоб створити такий малюнок можна наносити фарбу на долоню і притискати її до паперу. Коли фарба підсохне, пензликом у центрі долоньки домалювати сердечки. 

Теплі слова до мами

А на звороті ще й написати найприємніші речі саме для твоєї матусі. «Про що ж писати?» - запитаєш ти. Давай спробуємо створити мамин портрет. Словесний. Нижче подані питання, а ти обирай собі те, що підходить. Можеш додати щось своє, адже подані питання – це шаблон, за яким можна написати. Проте, буде дуже круто, якщо ти від нього тільки відштовхнешся і зробиш щось своє.

  • Звернення до мами (пиши так, як ти частіше звертаєшся до мами)
  • Вітаю тебе з Днем матері!
  • Далі розкажи, що тобі найбільше подобається у маминих словах, діях, у одязі, про страви, які вона готує для тебе, у тому, як ви спільно проводити час, тощо.
  • На звороті власноруч зробленої листівки старанно та акуратно опиши все, про що хочеш сказати мамі. Це буде найкраща у світі листівка для твоєї мами.
  • Тож, до роботи. Порада: спочатку пиши на чернетку, а потім чистесенько перепишеш на листівку.
  • Може вийти ось так. 

Люба матусенько!

Вітаю тебе з Днем матері!

Я хочу розказати тобі про прості речі, які створюють моє щастя.

Я так люблю твої найсмачніші у світі пиріжки з картоплею та сметанкою на сніданок!

Я так люблю, коли ти одягаєш сине у біло-рожеві квіточки плаття. Воно тобі дуже личить, і ти у ньому – найкрасивіша мама у світі.

Я дуже люблю, коли ти посміхаєшся, тоді твої очі сяють любов'ю та добротою.

Я люблю, коли ти в домі створюєш чистоту, а із кухні смачно пахне. А я тобі в усьому допомагаю. Так приємно разом працювати.

Я люблю, коли ми разом читаємо книжку, а потім обговорюємо її. Ходимо у парк, у кінотеатр, у гості, відпочиваємо на галявині і на річці....

Я так люблю, коли ти говориш: «Головне - булочку не забути!», відправляючи до школи, "Не хвилюйся, я тобі в усьому допоможу", - коли у мене виникають труднощі, і я боюсь, що не зможу їх подолати.

Я люблю, коли ти приймаєш моїх друзів і мої інтереси.

Я відчуваю себе впевнено і захищено, коли поруч ти, моя дорога матусенько. Я так тебе люблю!

Спасибі тобі за те, що є Я і ТИ, і що разом нам хороше!

Твоя донечка.

slon_slonenjaРобимо малюнок «Слон і слоненя"

З долоньок можна зробити та подарувати матусі свій перший шедевр - малюнок «Слон і слоненя». Робота не вимагає особливої майстерності. Потрібні долоньки – ваші і мамині - , фарби, папір, пензлик, гарний настрій, фантазія та натхнення. Ти, напевно, здогадався, що ноги слона - це твої пальчики, тулуб - долонька, хобот - великий палець. Хвостик, вухо слона, ікла та очки треба домалювати пензликом, скориставшись чорною та білою фарбами. Травку також домальовуємо. Малювати можна на білому папері чи обрати кольоровій.

Спробуй! Мамі має сподобатися твій малюнок і час, проведений разом. А ця чудова пара, слон і слоненя, що випромінює материнську любов та турботу, так буде схожа на твої з мамою відносини!

Щоб ти не зробив в цей день для мами – все буде сприйнято з любов'ю і радістю. Експериментуй! Удачі! А долоньки допоможуть виразити твої емоції та почуття.

Всіх мам світу вітаємо в цей день! Бажаємо здоров'я, радості, любові, родинного затишку і щастя. Багато посмішок в цей день усім мамам та цікавих приємних сюрпризів!