"Гуртуймося, єднаймося, в нас мати - Україна": інтернет-мандрівка

Print

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Середа, 20 січня 2021 16:50

sobornist_3День Соборності України – єднання сили й духу народу.

22 січня в Україні відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити, – День Соборності України. Офіційно святкувати День соборності в Україні почали лише у 1999 році після указу президента Леоніда Кучми. Щорічно в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році – проголошення Акту Злуки Української Народної республіки і Західноукраїнської Народної республіки. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежність УНР.

Пропонуємо здійснити історико-патріотичну інтернет-мандрівка з Волкович Анною 



Свято Соборності - це об'єднання українських земель, і заходи, що проводяться 22 січня, покликані відобразити саме його.

sobornist_5 Найбільшзнаковою подією цього дня є «Живий ланцюг», що вперше відбувся в 1990 році. Тоді люди вишикувалися «ланцюгом» від Києва до Львова та Івано-Франківська. За різними оцінками, участь у такій акції взяли до трьох мільйонів людей. Люди, узявшись за руки, утворили безперервний ланцюг від Києва до Львова. Акція стала яскравим проявом єдності, прагнення українського народу до свободи. Ця акція стала традиційною, кожного року вона проходить у багатьох містах нашої країни.

День Соборності України – день, який символізує єдність земель України. Це одне з найважливіших свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі кордони не зможуть нас розділити.

sobornist_4Вітаємо всіх українців з Днем Соборності!

Головний урок Злуки – це усвідомлення того, що тільки в єдності сила і перемога. День Соборності назавжди буде джерелом упевненості у нашому кращому майбутті, що зросла і зміцніла у віковій визвольній боротьбі українського народу.

Бажаємо всім нам любові до рідної землі. Миру, добробуту, мудрості у прийнятті будь-яких рішень. Нехай віра в європейську, демократичну, соборну й економічно багату Україну надихає нас на нові звершення заради процвітання її народу!