Підсумки 2-го етапу конкурсу «Найкращий читач України-2013»

Print

Новини,

Акції та конкурси,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Неділя, 17 березня 2013 20:21
Конкурс «Кращий читач року-2013»

Вже стало гарною традицією, що в березневі дні в бібліотеці проходить конкурс-свято «Кращий читач року». Конкурс – адже кращі читачі з усіх бібліотек-філій міста збираються в центральній дитячий бібліотеці, щоб вибороти звання кращого читача. Щороку на конкурсі діти презентують найулюбленішу книгу.

Цьогорічним другим завданням було прочитання напам'ять вірша Т.Г.Шевченка. Виступи читачів були настільки емоційними, що конкурс перетворився на свято книги. І все це дійство оцінювали самі конкурсанти. (Це ще одне новаторство цьогорічного конкурсу.) Діти уважно слухати своїх суперників та оцінювати їх за п'ятибальною системою.

Читачі-конкурсанти прийшли до бібліотеки у піднесеному настрої. Піднесення не покидало їх впродовж всього конкурсу. Поціновувачі українського слова, вбрані у вишиті сорочки, дуже натхненно читали вірші Т.Г.Шевченка. Кожен вкладав у слова великого Кобзаря своє сприйняття, своє бачення. І тому один і той самий вірш, прочитаний різними учасниками, звучав щоразу по-особливому.

24 учасники презентували 24 книжки. Розказували, заітриговували, радили прочитати ті книжки, які представляли. Приємно вразило те, що з уст майже кожного конкурсанта звучало побажання приємно провести час у спілкуванні з книгою, яку вони показували.

Конкурс добіг кінця. Результати підраховані, переможці визначені. Ними стали:

Серед учасників 6-х класів перемогу вибороли:

  • І місце — Когутяк Дарія
  • ІІ місце — Гритчук Богдана
  • ІІІ місце — Ковальчук Яна, Яремків Анна

Серед учасників 7-х класів перемогу вибороли:

  • І місце — Гнатишин Андріан
  • ІІ місце — Іваськів Юрій
  • ІІІ місце — Кисильчак Таня

Всі учасники конкурсу отримали подарунки.