Сьогодні — День захисту дітей

Print

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
П'ятниця, 31 травня 2013 18:46
День захисту дітей

Кожним четвертим мешканцем нашої планети є дитина. Щохвилини на Землі з'являється майже 200 немовлят. Діти – це життєдайна надія планети. Вони звеселяють нас дзвінким сміхом, прославляють своїми успіхами.

Щасливе дитинство нашим дітям забезпечуємо ми, дорослі, не порушуючи прав, які проголосила Організація Об'єднаних Націй у Всесвітній декларації прав дитини. Ознайомитися з Декларацією прав дитини можна в нашій бібліотеці. У Декларації записано, що діти мають право на особливий захист, турботу і допомогу та прописані всі права, якими може користуватися дитина. Цих прав дуже багато. Давайте пригадаємо найважливіші права дитини.

  • Право на життя.
  • Право на любов та піклування.
  • Право на відпочинок та дозвілля.
  • Право на харчування та чисту воду.
  • Право на навчання.
  • Право на вільне висловлювання думок.
  • Право на охорону здоров'я.
  • Право на доступ до інформації.
  • Право на життєвий рівень.

Про прапор Міжнародного дня захисту дітей та про історію цього дня докладніше дивись тут.

Поміркуйте!

Чи розмірковували ви колись над тим, якими правами ви користуєтеся у бібліотеці? Ця громадська установа піклується про можливість отримувати інформацію, навчатися, а також відпочивати та цікаво і корисно проводити час. Усе це забезпечується наявністю різноманітних друкованих видання, таких як художні та наукові книжки, газети та журнали, а також доступ до мережі Інтернет. Бібліотека піклується про щасливе та змістовне дитинство маленьких громадян, адже у нас ви можете відвідати виставки, зустрітися з улюбленими письменниками, поспілкуватися з однолітками, обговорити сторінки книжки, яка вас схвилювала, прочитати вірші тощо. Відвідайте сторінки нашого сайту, і ви побачите, що у нас можна не тільки отримати інформацію, але й повчитися і відпочити.

Прагнення до знань та задоволення властивої вам цікавості до навколишнього світу – це ваші невід'ємні права, а бібліотека завжди рада допомогти вам у цьому! Знайте свої права та користуйтеся ними! Чекаємо на вас!

Напередодні Дня захисту дітей бібліотека проводила екскурсії, конкурси, вікторини.