25 лютого — день народження Лесі Українки

Print

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Середа, 25 лютого 2015 17:47
25 лютого – день народження Лесі Українки

Лесі Українці судилося прожити 42 роки, буквально вириваючи в невигойної хвороби кожен свій день. Хотіла жити заради творчості, переливаючи у свої «летючі» рядки пломінь душі й вогонь думки. Вона посилала свою одержимість читачеві, думала про прийдешність і завжди з мукою чекала відгуку.

«Стоїмо перед Лесею, як перед пречистою душею України. Пречиста душа й пречистий голос ідуть між люди. Іде між люди й пісня про Україну та любов, яку залишила для своїх сестер і братів українців вірна її дочка Леся Українка»

Я. Гоян

Бібліотрейлер до творів Лесі Українки для малят

Дорогий читачу! Візьми та прочитай збірку поезій, драматичні твори чи казки Лесі Українки! Ти матимеш змогу відгукнутися на них душею, подискутувати з однолітками чи батьками, отримати естетичну насолоду.

Бібліотрейлер до творів Лесі Українки для малят

  • «Біда навчить». Це розповідь про «дурненького» горобчика, який шукає розуму в дорослих. Звертається він і до курки, і до зозулі, лелеки, гави, сови, сороки, крука, але розуму дійшов сам, коли довелося думати, як прожити.
  • «Лелія». Казка розповідає про хлопчика, якого чарівниця Лелія веде в гості до своїх сестричок – квіток лілей. Хлопчик побачив тяжке життя трудівниць на фабриці паперових квітів, познайомився з дівчинкою Мар'янкою, яка понад усе любить квіти і бережно доглядає їх у своєму квітнику.
  • «Казка про Оха-чародія». Цікава і трохи моторошна.Читач з перших слів казки потрапляє у таємниче підземелля. Там у блискучому палаці під сімома замками зачинена бранка-воля. Хоробрі юнаки можуть її визволити. Яких зусиль докладають вони заради визволення бранки? Читайте!
  • «Колискова», «Мамо, іде вже зима», «Весна», «Пісенька весняної води», «Вишеньки...». Це поезії про чудову красу рідної природи.

Для Вас, дорослі читачі, пропонуємо збірки поезій та драматичні твори Лесі Українки. Її твори зворушать гармонією глибокої ніжності й крицевої непохитності. З її творів постає вільний дух людини, непримиренний до рабського приниження і запроданства, до лицемірства і деспотизму, до моральної убогості і тиранії. Вони зарядять Вас любов'ю до людини, світлою вірою в перемогу добра і справедливості.

Поетичні читання