2 квітня - Міжнародний день дитячої книги

Print

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Неділя, 05 квітня 2015 16:39
2 квітня — Міжнародний день дитячої книги

Починаючи з 1967 року з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного і інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

У центральній бібліотеці для дітей до Міжнародного дня дитячої книги відкрилася виставка «Стежка до дитячих сердець». Вона присвячена також 210 річчю від дня народження Г. К. Андерсена.

З першої полички на читачів дивиться натхненне обличчя Г. К. Андерсена. Книжки та журнальні статті, розміщені на ній, знайомлять читачів з біографією Г.К.Андерсена. «Улюблені казкарі» - так називається поличка, яка дає читачам можливість краще зрозуміти зміст казок Андерсена. І. Роздобудько «Життя видатних дітей», Ф. Майхнер «Гадкий утенок» - це художнє переосмислення біографії казкаря, біографічні дані письменника подані також у журнальних статтях «Країна знань» 2005 №1, «Ангеляткова наука» 2015 №4.

Виставка «Стежка до дитячих сердець»

Друга та третя полички знайомлять читачів з казками Г. К. Андерсена.

«Відкриваємо серця для добра» - під такою назвою друга поличка пропонує казки Андерсена, які варто читати дітям разом з батьками. У збірках «Мати», «Снігова королева», «Казки», «Дикі лебеді» казки подані у повному варіанті. Андерсен говорив своїм сучасникам, що пише казки як для дітей, так і для дорослих. В його казках постійно наголошується, які люди достойні поваги, розкривається універсальна життєва мудрість: приймай дари з подякою, йди життєвим шляхом весело, май добре серце.

Читайте разом! Переживайте разом з героями такі почуття, як любов, добро, почуття справедливості та людської гідності. Ви знайдете для себе багато моментів для роздумів!

Поличка «Казковий бал у книжковому королівстві» презентує казки Андерсена, адаптовані для дітей: декілька збірок «Казки», «Соловей», «Дюймовочка», «Гидке каченя», «Снігова королева». Яскраві з неймовірно чарівними ілюстраціями з великим шрифтом книжки так і просяться до рук маленьких читачів.

Приходьте! Герої Андерсена поведуть вас у книжкове королівство і на бал, і на горище, і в стічну канаву, і у царські палати.

У Міжнародний день дитячої книги всіх відвідувачів бібліотеки запрошували на літературну гру, присвячену творчості Г.К.Андерсена

У Міжнародний день дитячої книги всіх відвідувачів бібліотеки запрошували на літературну гру, присвячену творчості Г. К. Андерсена.

Кожен відвідувач зміг обрати для себе завдання та відповісти на нього. Завдання на знання змісту казок Андерсена та його біографії були різні. До яскравих рибок були прикріплені уривки з казок. Треба було прочитати його та відгадати, з якої казки уривок.

Згорнуті у сувої кросворди та колограми вимагали не тільки знань, але й кмітливості.

Відвідувачі не були байдужими до запропонованих випробувань. Ось деякі моменти цього дня.

Пропонуємо всім відвідувачам сайту прочитати колограму «Вислів казкаря».

Починаючи від позначки, крокуйте через 2 кружечки і прочитаєте вислів Г. К. Андерсена.

Колограма «Вислів казкаря»