Книжкова виставка до дня здоров’я «Мистецтво бути здоровим»

Print

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Середа, 08 квітня 2015 00:19
Книжкова виставка до дня здоров’я «Мистецтво бути здоровим»

Потрібно усвідомити просту річ: для того, щоб бути здоровим, необхідно знати, від чого здоров'я залежить і як запобігти хворобам. Найнадійніший спосіб покращити здоров'я – прагнути до здорового способу життя та виробити сталі корисні звички. Такі валеологічні знання – запорука здоров'я кожної конкретної людини та суспільства. Саме цим питанням присвячена книжкова виставка «Мистецтво бути здоровим».

Молодь обирає здоровий спосіб життя. Наша читачка Човганюк Оля 3-ій рік ходить у спортивну школу. І ось заслужена нагорода – 1 місце на змаганнях з гірськолижного спорту в Буковелі. Нагорода – медаль та грамота! А головне – здоров’я!Молодь обирає здоровий спосіб життя. Наша читачка Човганюк Оля 3-ій рік ходить у спортивну школу. І ось заслужена нагорода – 1 місце на змаганнях з гірськолижного спорту в Буковелі. Нагорода – медаль та грамота! А головне – здоров’я!

Перша поличка «Здоров'я дитини – багатство країни» пропонує відвідувачам такі книжки: «Медицина. Я пізнаю світ. Дитяча енциклопедія», Ю.Чайковський «Розгадки таємниць людини», Г.Навроцька «Це треба знати всім», І.Павлюк «Криниця довголіття, молодості та краси», М.Дочинець «Вічник», «Многії літа, благії літа». Кожен, хто прочитає ці книжки, збагатить свої знання цікавими фактами з історії медицини. Кожна книжка з цієї полички дасть практичні поради з правильного та повноцінного харчування для тривалого довголіття, збереження молодості та краси. Як зберегти моральне здоров'я, як жити довго в щасті і радості розкажуть заповіді 104-річного Андрія Ворона. А віднайти себе й укріпитися у великому Переході з нічого у щось допоможе роман-сповідь М.Дочинця «Вічник».

Шкідливі звички заважають нам бути здоровими та щасливими. Як не набувати їх чи позбутися, якщо вони вже з'явилися? Про це можна дізнатися з другої полички книжкової виставки, яка називається «Здоров'я і шкідливі звички». Такі науково-популярні видання, як «ВІЛ/СНІД: відчуй себе захищеним», «Крок до правди», «Алкогольні та наркотичні проблеми суспільства», «Молодь і СНІД: серйозний погляд», «Прийди. В оковах залежності», «Твій ворог – СНІД!» допоможуть розширити знання про небезпечні проблеми людства, а головне – покажуть шлях виходу із шкідливої залежності. Адже вони можуть в майбутньому завадити роботі, чи стануть на перешкоді у навчанні, можна через них навіть потрапити до в'язниці. Шкідливі звички – це крок до прірви: життєвими фактами, статистикою доводять укладачі науково-популярних видань.

Книжкова виставка до дня здоров’я «Мистецтво бути здоровим»

«Чи бути здоровим, вирішуєш ти?» Ця поличка дає практичні поради на щодень: як правильно прочитати маркування на продуктах харчування, на товарах побутової хімії. Долікарська допомога при різних травмах, опіках, обмороженні, отруєннях тощо. Такі практичні поради можна знайти у посібнику «Практикум з валеології», підручнику «Валеологія людини», журналах «Колосок» 2015 № 2, 3.

Книжки можуть стати у пригоді школярам-старшокласникам, студентам, вчителям, батькам, а також широкому загалу читачів.

Поповнюйте свої знання і будьте здорові!