28 листопада відбувся другий майстер-клас з пошиття м’якої іграшки в рамках благодійного проекту

Print

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Неділя, 29 листопада 2015 22:53
Новорічна іграшка

До бібліотеки прийшли дорослі і діти, охочі до рукоділля. Завітали і зовсім маленькі – дошкільнята.

Майстер-клас проводила спеціаліст позашкільної освіти, майстриня Бецала Романна.

Маленькі виявляли свою творчість з кольоровими олівцями, розфарбовуючи заготовки з картону.

Потім у вершечок вже розфарбованої іграшки протягувалась стрічка, і ялинкова прикраса готова. Це були ті ж іграшки, що й у дорослих, - ялинки, дзвіночки, грибочки, сердечка, зірочки, хатинки – тільки картонні. Дітки забрали свої іграшки додому і пообіцяли прикрасити ними ялинку.

Старші діти та дорослі шили уже безпосередньо для проекту. Яке ж це приємне відчуття, коли з невеличкого клаптика тканинки за допомогою голки та нитки з'являється прикраса. Така гарна, ошатна та ще й створена своїми руками!

Романна Василівна показала дітям, як шити дзвіночок та хатинку, як правильно їх оздобити, як пришити петельку. Хто був на попередньому занятті, тому було легше шити. Тим, хто прийшов вперше, доводилося розказувати й показувати докладніше. Впоратись з великою кількістю учасників було б важко. Проте на допомогу Романні Василівні прийшли колеги із міського центру дитячої та юнацької творчості, які завітали на майстер-клас, щоб долучитись до благодійної акції. Шаблій Надія Євгенівна та Дмитриюк Ірина працювали разом зі своїми вихованцями над створенням іграшок. Підказували, допомагали і разом створили прекрасні дзвіночки, ялиночки, хатинки.

Різдвяних ангеликів кроїли та шили Береза Любов, вихователь дитячого садочка «Сонечко» та Семенцова Галина, методист управління освіти. За час майстер-класу вони зробили 18 ангеликів з лляної тканини, оздобивши їх вишивкою. На цей різдвяний оберіг вже чекають у Львові та Київі. Одразу після майстер-класу ці роботи відправляться до нових власників.

Тепла, дружня атмосфера огортала кожного учасника майстер-класу. Тому працювалося добре та й іграшки вийшли дуже гарні. Ми бажаємо, щоб ці іграшки принесли хвилинки радості та щастя тим, хто їх придбає. А кошти, виручені від їхнього продажу, нехай перетворяться на солодкі подарунки для тих маленьких, хто поки що не має батьківського прихистку.

Організатором пошиття та реалізації м'яких ялинкових іграшок для фінансування благодійного проекту «Помічники святого Миколая» є Ротаракт Клуб Івано-Франківськ, куратор – Оля Косович.

Сподіваємося, що всім нашим учасникам майстер-класів Миколай принесе гарні подарунки за їхні вправні руки та добре серце.