Майстер-клас у техніці декупаж «Веселі камінчики»

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Субота, 18 червня 2016 17:30
Майстер-клас «Веселі камінчики»

16 червня у центральній бібліотеці для дітей у рамках проекту «Літо без нудьги» відбувся майстер-клас «Веселі камінчики»: творча робота з каменем та серветкою у техніці декупаж.

Бібліотекар читального залу Томілова Лілія Іванівна заінтригувала дітей, розповівши життєву історію про веселі камінчики.

Лежать при дорозі камінчики. Вітром обвіяні, дощем обмиті, сонцем обласкані. Чиясь дитяча рука підняла один: камінчик такий гладенький, так приємно лежить у руці. Принесла дитинка камінь додому, матусі показує. «Який гарний камінчик, — говорить мати. — Він багато чого пам'ятає. А давай ми на ньому зробимо картину».

На столі вмить з'явилися клей, ножиці, серветки з малюнками, вимиті камінчики. А ще чотири вправних руки та фантазія мами та дитини. Вийшли дуже веселі камінчики.

Дорогі діти! Сьогодні мама цього хлопчика у нас в гостях. Вона люб'язно погодилась показати, як зробити таку красу і звідки ця техніка роботи з камінням до нас прийшла. Знайомтесь: Савчук Світлана Іванівна, художниця за фахом. Вона поведе вас у світ фантазії, і я впевнена, що у вас вийдуть чудові роботи.

Світлана Іванівна розповіла діткам, звідки до нас прийшла техніка декупаж, які предмети можна оздобити цією технікою і які покрокові дії слід зробити, аби вийшов такий гарний веселий камінчик.

Діти з задоволенням прийнялись до роботи. На здивування, у всіх з першого разу вийшли дуже гарні та акуратні роботи.

Поки камінчики підсихали від нанесеного на них клею, діти намалювали плакат, в якому у формі малюнку виявили свої літні фантазії, бажання, мрії.

Майстер-клас приніс дітям масу позитивних емоцій, задоволення від творчої роботи та вміння, яке вони зможуть проявити під час літніх канікул.

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу