У гостях львівська дитяча письменниця Любов Відута

Print

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 08 грудня 2016 23:17

lubov-widytaСьогодні слово львівської письменниці Любові Відутої звучало в дитячій бібліотеці. Добре, щире, цікаве, сонячне, артистичне слово до маленьких читачів, учнів 4-В класу школи № 21.

Малеча слухала уважно, адже такі цікаві подробиці про книжку можна почути тільки від письменника: як народжується вірш, як художники роблять для майбутньої книжки ілюстрації, які процеси відбуваються з папером у друкарні, допоки він стане книжкою. Всі ці розповіді письменниця супроводжувала читанням віршів, загадок та математичних задачок, що заховані у віршах Любові Відутої. Діти рахували букви і вірші, книжки і роки. І в цьому захоплюючому змаганні дітлахи виявилися кмітливими та уважними, подарували письменниці посмішки та гарний настрій.

Допитливі читачі задавали безліч запитань, перетворивши зустріч у цікаве спілкування. Діти дізналися, що Любов Відута почала писати вірші з раннього дитинства. Такою віршованою мовою вона спілкувалася зі своєю мамою. Віршовані рядки завжди жили з нею. Проте друкуватися вона почала недавно, і вже видала 23 збірочки для дітей. Ще є багато задумок, які письменниця збирається втілювати в життя.

Любов Відута презентувала свої попередні збірки й нову книжку, яка щойно вийшла у читацький світ - «У царстві лева / In the lion's kingdom». Про кожну збірку авторка розповіла щось цікаве і запросила читачів у світ своїх творів, в яких живе добро, радість і щастя.

Зустріч непомітно добігла кінця.

Читачі та бібліотекарі подякували за гарну зустріч та побажали, щоб усі творчі задуми письменниці втілювалися у книжки.

widuta-knygi

widuta