Чарівний світ Гаррі Поттера

Print

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Понеділок, 03 квітня 2017 10:36

garri_potterЗустріч шанувальників творів Джоан Ролінг «Чарівний світ Гаррі Поттера» зібрала у центральній бібліотеці для дітей читачів різного віку з усього міста.

18 чарівників і чарівниц з перших хвилин своєї присутності у бібліотеці поринули у світ поттерівського роману. Адже все у бібліотеці цього дня нагадувало сторінки улюбленої книги. Зали та кімнати бібліотеки , окремі куточки перетворилися на «Великий зал», «Кімнату зіллєваріння», «Заборонений ліс», «Рятуй, кімнату!», «Кімнату солодощів Зонко». Голосом нашої читачки Світлани Пономаренко Розподільчий капелюх зустрічав гостей бібліотеки, одразу направляючи гостя в один із чотирьох гуртожитків Хогвартса. Чарівники одягали шалики, що показували приналежність до одного з гуртожитків, і продовжували знайомитися з Великим залом Хогвартса. Фотографувалися, впізнавали чарівні речі, які були розміщені на столах.

Захід розпочався з презентації проекта «Сучасна книга», який організував Ротаракт Клуб Івано-Франківськ, щоб допомогти наповнити міську дитячу бібліотеку сучасними українськими книгами та перекладами світових бестселерів. Томілова Оля, Косович Оля та Рудь Віта на цю зустріч вже принесли біля 50 книжок різних за жанром. Розповіли, хто і звідки надсилав їм ці книжки для проекту та побажали дітям гарного та цікавого читання.

Розважальна програма була побудована на іграх, пов'язаних з романами про Гаррі Поттера. Ігри «Квіддич», «Сито спогадів», «Чарівні речи заговорили», «Упорядкуй твори про Гаррі Поттера», «Квест» передбачали знання творів, фантазію та логіку учасника. «Левітація», «Намалюй капелюх Дамблдора», «Дешифрувальник» - кмітливість та вправність. Усі були налаштовані тільки на перемогу, тому було гаряче й весело у залі. Чарівники Хогвартса захопилися змаганнями, вільно висловлювали свої думки, почуття та проявили добрі знання романів про Гаррі Поттера.

А ще були перерви на солодощі тітоньки Зонко, на напої з кімнати «Зіллєваріння», на фотографування з Сортувальним капелюхом та біля цегляної стіни платформи 9 3/4.

Було круто! Діти залишали бібліотеку с часточкою чарівного світу у душі та з вірою, що «добро завжди перемагає, незважаючи на обставини і важки перепони».