Опитування «Мої думки з приводу...»

PDF Print E-mail

Новини,

Акції та конкурси,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   

opytuvannja_221 лютого, у Міжнародний день рідної мови, бібліотекарі центральної бібліотеки для дітей протягом дня проводили опитування «Мої думки з приводу...».

Мета опитування - нагадати людям про важливість збереження всіх мов на Землі. Адже мова – це не тільки слова, це світогляд певного народу. 2010 року був виданий «Атлас мов світу, що знаходяться під загрозою зникнення». Вчені стурбовано зазначають, що на межі зникнення знаходяться 2500 мов. Ми закликаємо всіх берегти свої рідні мови, а ми, українці, нашу мову, українську. «Говорить українською в Україні! Говоріть діалектом свого краю й вилікуєтеся від хвороб, що вас турбують. Повірити в це – складно. Спробуйте і переконаєтесь!» - говорить у статті «Рідна мова... оздоровлює та подовжує життя» луцький доктор Олександр Харченко. А ще говорили, що мова – це дивовижний дар людини, що слово, сказане вміло, щиро і вчасно, стає могутнім і нездоланним, дієвим і привабливим.

Відвідувачі згадували ознаки якісного мовлення, мотивували себе до щоденного контролю власної мови. Думали над тим, у кого можна наслідувати гарний мовний приклад серед оточення. Бібліотекарі закликали читачів більше читати, відвідувати театр та зустрічі з письменниками, артистами, переглядати новини - все це добрий приклад красивої та правильної української мови для кожного громадянина.

opytuvannja

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу