Історичні скарби України: віртуальна мандрівка

Print

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   

skarby_37 червня читачі центральної бібліотеки для дітей мандрували, історичні скарби України шукали.

Мандрівка незвичайна, віртуальна, з елементами гри, інтерактивного спілкування, асоціативного сприйняття, малювання. А головна нагорода кожному учаснику мандрівки – здобутий досвід та нові знання!

Розпочалася мандрівка зі з'ясування слова «скарб» та що входить до поняття «історичні скарби України». Спільними зусиллями вияснили, що віртуальна подорож буде пролягати духовними місцями: музеями, соборами, храмами, палацами та фортецями.

Згадували цікаві музеї України, історичні місця, де вже побували учасники зустрічі. Це і аптека – музей, музей підкови, музей лісу і сплаву, музей історії бджільництва, музей «Золоті ворота», музей скіфського золота, музей мініатюр Миколи Сядристого. Навіть спробували себе у якості засновників музею: говорили, який музей заснували б самі? Цікавих варіантів було багато. Пропонувалися такі варіанти музеїв: фотографії, іграшки, шкільних речей, цукерок тощо. Цікаво! Може якійсь з часом і з'явиться! Гра «Так» чи «Ні» нагадала дітям правила поводження у музеях.

А далі учасники віртуальної мандрівки уявили себе середньовічними людьми: дівчата – принцесами, хлопці – лицарями та почали працювати над оживаючими розмальовками відповідної тематики. Ну і радості було, коли розмальовки починали рухатися!

На завершення заходу кожен учасник здійснив віртуальну мандрівку у той замок чи фортецю, який собі уподобав, переглядаючи літературу до заходу «Замок чудес».

Фотоматеріали з заходу