Галина Пагутяк. Королівство

PDF Print E-mail

Новини,

Знайомтесь: книжка!

Автор: Галина Пагутяк   
Четвер, 20 жовтня 2011 12:24

Сюжет книги динамічний і справді захоплює. Ненав'язлива, проста мова, харизматичні герої – все це створює атмосферу справжньої казки. Письменниця передала атмосферу Львова настільки яскраво, що здається, одразу можна буде впізнати місця, описані нею в книзі. Характери персонажів, їхні побут, життя – і тут так чи інакше непомітно вплітається древнє місто. Книга дуже реалістична. Життєві дороги багатьох героїв далеко не всипані перлами. Вони стикаються з необхідністю боротися за своє існування. Це стосується як головної героїні, мама якої працює у дитячому видавництві, так і сантехніка Мортіуса, який підробляє журналістом. Наша реальність, інколи жорстока та рутинна, у книжці прикрашається тиграми на балконі, вампірами-філософами, довгомудиками, з'їдликами, балакучими котами. Не обійшлося і без відьом. Хоча особливістю твору можна назвати те, що тут немає абсолютно поганих чи хороших персонажів.

Головна героїня – смілива та вольова дівчинка Люцина. Спочатку вона здається замкнутою, слабкою. Але поступово перед читачем розкривається справжня сутність дівчини. Переборюючи різноманітні перешкоди на шляху до омріяного світу, вона разом з друзями показує приклад наполегливості, віри у поставлену мету.

«Книги відкривають перед людиною незвідані світи», – сказав Бенджамін Дізраелі. Саме це зробило для своїх читачів і «Королівство».

 

Коментарі 

 
-7 #1 Настя 14.04.2016 13:09
Книга дуже цікааа
 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу