Оновлена бібліотека запрошує!

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Середа, 28 лютого 2018 13:21


onovlena_11 березня бібліотека поновлює свою роботу після ремонту! Приходьте!

Ми постаралися облаштувати простір бібліотеки комфортно, зручно і цікаво для читачів.

На малят чекає ляльковий театр

09-1Запрошуємо батьків разом з дітьми, вчителів початкових класів, вихователів дитячих садочків разом зі своїми вихованцями, а також записуємо дітей у творчу групу лялькового театру.

Для чого потрібна гра?

У процесі постановки малюк озвучує будь-якого персонажа, а це сприяє:

  • Розвитку зв'язного мовлення та комунікативних навичок
  • Розвиває уяву. Якщо малюкові дають свободу творчості, а не обмежують строгими рамками певної казки, то інсценування, безсумнівно, розвивають уяву дитини.
  • Виявляє внутрішні проблеми дитини. Постановка казок — можливість для батьків побачити внутрішні проблеми малюка. Звертайте увагу на те, яких персонажів вибирає дитина і про що говорять ляльки в його руках.
  • Допомагає знаходити потрібні рішення. Адаптуйте казки під реальні ситуації, які хвилюють ваших дітей. Наприклад, за допомогою лялькового театру можна знаходити шляхи вирішення виникаючих конфліктів. У цьому випадку важливо дати дитині побути різними учасниками проблемної ситуації.
  • Позбавляє від непотрібних комплексів. За допомогою регулярних публічних виступів можна боротися з дитячою сором'язливістю.
  • Допомагає подолати дитячі страхи. Інсценування — відмінна психотерапія, вона дає можливість дитині побути в ролі того, кого або чого він боїться. Можливо, малюк впорається зі своїми хворобливими страхами.
  • Тренує пам'ять. Постійне заучування тексту стане відмінним способом розвитку пам'яті.

Інсценування казок спрямовані на навчання дитини. Героями у виставах можуть виступати букви, цифри, фігури. Казкові історії також можуть бути спрямовані на навчання правилам безпеки, поведінки в суспільстві тощо.

Народні казки доносять до нас культурні, національні традиції, історію. Взаємовідносини, вирішення проблемних ситуацій, конфліктів між героями і їх моральні якості. В казках завжди є мораль, яка легко засвоюється малюками.

Казки допоможуть боязким, плаксивим, агресивним, гіперактивним дітям. За допомогою нескладних історій дітей можна коректно соціалізувати.

Ляльки, сцена і ми чекаємо на дітлахів від 2 років до 12. Приходьте!

Ігровий куточок

Для маленьких відвідувачів зроблений ігровий куточок з розвивальними іграми, куточок для майстрування та творчості.

М'які іграшки, хатинки, конструктори, кольорові олівці, розмальовки, зручні столики та крісла, дошка для малювання – всім можуть користуватися маленькі відвідувачі у читальній залі молодшого відділу.

  03-1     08-1       04-1

Грайтеся залюбки!

Відпочинкова зона

Для старших відвідувачів створена відпочинкова зона, зручна та комфортна. Вона для тих, хто хоче почитати у тиші читальної зали, поспілкуватися чи просто приємно провести час. Для цікавого відпочинку бібліотека придбала для читачів різноманітні розвивальні ігри.02-1

Відпочивайте красиво!

Бібліотечний кінозал

На відвідувачів чекає також Бібліотечний кінозал. Найкраще вітчизняне та зарубіжне кіно можна подивитися тепер у бібліотеці. На екрані оживуть і сторінки програмових творів, і пізнавальні програми.

Для малечі Бібліотечний кінозал під час канікул запропонує перегляд мультфільмів та казок.

11-1

    

Дивіться гарне!

Окуляри віртуальної реальності

10-1Окуляри віртуальної реальності зацікавлять як маленьких відвідувачів, так і дорослих. Любе пізнання може бути яскравим та вражаючим! Тільки уявить: одягаєш окуляри віртуальної реальності і навколо оживають легендарні лицарі й улюблені літературні персонажі. Римський Колізей можливо роздивитись з усіх сторін, а складні гіпотенузи і катети — буквально помацати руками! Це все можливо вже сьогодні!

Пізнавайте світ з окулярами віртуальної реальності!

Пізнавайте цікаво!

 

Книга +

І, звісно, завжди до вашої уваги гарна, цікава, сучасна і перевірена часом, українська та зарубіжна дитяча, підліткова та юнацька12-1 книга. Книга у гарному оформленні, проілюстрована видатними ілюстраторами, яку хочеться роздивлятися і читати.

У бібліотеці продовжує діяти проект "Сучасна книга", що був започаткований у 2017 році молодіжною громадською організацією Ротаракт Клуб Івано-Франківськ. Долучайтесь і ви!

Наша бібліотека із «замкнутої» будівлі поступово перетворюється у відпочинково-інформаційний центр. Бібліотечні зали запрошують своїх читачів відвідати різноманітні заходи, переглянути гарне кіно, попрацювати у своєму інфо-блоці, відпочити з друзями за гарною розмовою чи цікавою грою.

01-1            07-1

Читайте з насолодою!

 

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу