Всесвітній День книги і авторського права

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Середа, 25 квітня 2018 11:47

den_knygu_zastavkaКнига — це ріка, що напитує знаннями людство, це вікно в світ культурного різноманіття,

це міст, що сполучає різні цивілізації в часі і просторі. Всесвітній день книги і авторського права відзначають у 190 країнах світу. Чому і як Всесвітній День книги і авторського права відзначають 23 квітня дивиться тут.

Нові традиції

У сьогоднішнього свята існує традиція. У цей день називається місто, якому присвоєно звання Світової столиці книги. Цей статус присуджується місту на 1 рік. У відбірковий комітет входять представники ЮНЕСКО та трьох міжнародних професійних видавничих організацій — Міжнародного союзу видавців, Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ і Міжнародної федерації книгопродавців.

Присвоєння цього звання є свідченням бажання міст сприяти розвитку книговидавничої справи та читання, а також співпраці між основними партнерами у книговидавничій справі. В цьому році Світовою столицею книги будуть Афіни (Греція).

В різні роки цей титул отримували міста: Мадрид (Іспанія), Олександрія (Єгипет), Нью-Делі (Індія), Монреаль (Канада), Богота (Колумбія), Бейрут (Ліван), Любляна (Словенія), Буенос Айрес (Аргентина), Єреван (Вірменія), Бангкок (Таїланд), Порт-Харкорт (Нігерія), Вроцлав (Польша).

Дитячі енциклопедії - школярам

Дитячі книги - це весело, смішно, цікаво і захоплююче. А ще й супер-корисно. Вони — наш найкращий помічник: й навчить, і розважить.

Традиційно у Всесвітній день книги та авторського права бібліотекарі центральної бібліотеки для дітей ідуть до дітей у школу з цікавими книжками та захоплюючими розповідями про них. Сьогодні була розповідь про енциклопедії.

Найкорисніша дитяча книга - це енциклопедія! Вона не тільки захопить дітей надовго, але і подарує багато нових відкриттів, розкриє захоплюючі таємниці і розповість про найцікавіші речі. Вони цікаві, пізнавальні, захоплюючі і яскраві.

Сучасній дитині, що живе у епоху комп'ютерних технологій, сухий виклад інформації не цікавий. Дитина сприймає «емоційним зором»: ілюстрації мають промовляти до маленького читача, а історія автора підсилювати це відчуття. Книга для сучасного маленького читача повинна бути мотиваційною: дати простір для фантазії, для пошуку інформації з інших джерел, для власної розповіді, для спілкування з батьками. Саме так влаштовані сучасні енциклопедії.

Діти слухали розповідь про різні енциклопедії, потім розглядали їх та позичили для читання додому.

den_knygu_2

den_knygu

                                                                                                        

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу