Державний Прапор України - святиня нашого народу

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Понеділок, 27 серпня 2018 13:41

derzavni_prapor23 серпня протягом дня в центральній бібліотеці для дітей читачів, що завітали до бібліотеки, ознайомили з комп'ютерною презентацією «Державний Прапор України – святиня нашого народу»,

що була присвячена Дню Державного Прапора України. Комп'ютерна презентація ознайомила дітей з багатьма питаннями щодо історії виникнення та політичного життя українського прапора. Зокрема читачі дізналися, як і коли на українських землях з'явився символ з поєднанням синього та жовтого кольорів. Завітали у стародавній Львів, адже перша історична згадка про синьо-жовтий прапор датується 1256 роком. Саме на гербі міста Лева поєднались ці символічні для країни кольори – жовтого лева на блакитному тлі.

Згадали і про козацьку добу: часто у запорожців були сині стяги, прикрашені золотистими орнаментами, образами православних святих або ж козаків.

Дізналися про першу письмову згадку синьо-жовтого прапора під час опису Грюнвальдської битви: львівське військо виступило під синьо-жовтими кольорами. Це був синій прапор із золотим левом, що спирається на скелю.

Перше офіційне визнання синьо-жовтого як прапора українського народу відбулось 22 березня 1918 року. Тоді Центральна Рада ухвалила Закон, затвердивши поєднання жовтого та блакитного кольорів як прапора Української Народної Республіки.

А потім були довгі десятиліття боротьби нашого народу за те, щоб український стяг зайняв належне йому місце – замайорів над всією Україною.

Над Верховною Радою він гордо розгорнув своє полотнище 4 вересня 1991року.

22 січня 1992 року Верховна Рада затвердила цей прапор як Державний.

Відвідувачі ділилися думками з приводу презентації, згадували цікаві факти про державний прапор.

Фотомоменти заходу

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу