Неперевершений майстер сміху: до 95 –річчя Грицька Бойка

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Середа, 05 вересня 2018 13:39

bojko_zastavka5 вересня в центральній бібліотеці для дітей відбулися поетичні читання по колу «Неперевершений майстер сміху», присвячені 95-річчю Грицька Бойка.

До бібліотеки завітали маленькі читачі – учні 2-В класу 21 школи разом з вчителькою. Бібліотекарі ознайомили дітей з бібліотекою, з правилами користування, а потім запросили на зустріч з поезією дитячого письменника Грицька Бойка. Письменник Грицько Бойко народився на Донеччині. Не одне покоління родини Бойків спілкувалося між собою віршованою мовою. Цей дар – писати віршами, дотепно та з гумором, не тільки перейняв, але й зробив справою свого життя Грицько Бойко. Подивиться на портрет письменника: відкрите і дуже серйозне обличчя. І це не випадково: писати так, щоб всі сміялися, справа доволі складна та відповідальна. Однак, коли Грицько Бойко зустрічався з дитячою аудиторією, то сміх лунав безперестанку. Сміялися діти, вчителі, батьки. Адже поет вмів просто та з гумором говорити про складні речі, щодо дітей та їхнього шкільного життя. Його персонажі – це брехун, ледар, базіка, боягуз, задавака, роззява. Проте гумор Грицька Бойка незлобливий. Він дотепний, проте теплий та добрий. Він не ображає своїм сміхом читача чи слухача, а змушує його глибоко замислитися над своїми «гріхами» та спробувати позбутися всього того поганого, що викриває Бойко-поет. Бойківський сміх для читача є і порадником, і другом, і лікарем.

Не будемо довго говорити. Давайте слухати вірші Бойка.

Є дві умови для всіх присутніх! Сміятися та плескати в долоні бажано, корисно та обов'язково!

Вірші Грицька Бойко читали діти і бібліотекарі. А потім переглянули мультфільми за віршами поета, відгадували загадки, промовляли скоромовки, слухали пісні на вірші Грицька Бойка та навіть влаштували караоке. Всі разом заспівати дуже мелодійну пісню Грицька Бойка «Соловей».

Було цікаво! Зустріч з поезією відбулась!

Фотомоменти заходу

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу