Віртуальний калейдоскоп «Помічники і друзі людини»

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 04 жовтня 2018 11:13

virtualny_kalejdoskop4 жовтня у Всесвітній день захисту тварин центральна бібліотека для дітей провела віртуальний калейдоскоп «Помічники та друзі людини».

Всесвітній день захисту тварин — це свято, яке допомагає об'єднати зусилля усіх, хто дбає про домашніх і бездомних тварин.

Рішення про святкування Всесвітнього Дня захисту тварин було прийняте в 1931 році у Флоренції на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи. Дата свята, 4 жовтня, вибрана не випадково. Цього дня в 1226 році помер Франциск Ассизський, заступник і покровитель звірів і птахів. Святий Франциск з особливою турботою ставився до усіх живих істот і відчував їхню біль і страждання гостріше за свої власні.

У багатьох країнах вважається, що домашні тварини — це частина сім'ї, і вони мають такі ж права, як і інші її члени. Вони отримують спеціальне медичне обслуговування, здорову їжу. В той же час тварини, як і раніше страждають від людської жорстокості.

Учні 2-б класу школи №21, що завітали на захід, з задоволенням розповідали про своїх улюбленців, ділилися порадами щодо догляду за ними, захоплено розказували про свою любов до них та бережливе поводження. Бібліотекар Митник Марія в свою чергу розповіла про цікаві факти з життя домашніх тварин. Діти з охотою відгадували загадки про тварин та взяли додому книжки про природу.

Обіцяли берегти та охороняти друзів наших менших – тварин.

Адже ми одна велика сім'я на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи нашим братам меншим, ми допомагаємо собі.

Отже, учні 2-Б класу школи №21 долучилися до Всесвітніх заходів з приводу Дня захисту тварин, що проходять більш ніж у 60 країнах світу.

Фото з заходу

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу