Відкриваємо світ з книжками Сельми Лагерлеф!

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Вівторок, 13 листопада 2018 13:37

nils_z_dykymy

20 листопада виповнюється 160 років від дня народження шведської письменниці С.Лагерлеф. Її повість-казку «Чудова подорож Нільса з дикими гусьми» знають і люблять діти багатьох країн. 

Ще б пак, адже з героєм цієї книги — хуліганом і забіякою Нільсом — сталося стільки всього дивного. Він став зовсім крихітним, навчився розуміти мову птахів і звірів, зробив чудову подорож до Лапландії — верхи на гусакові! Разом з Нільсом читач випробує захоплююче відчуття польоту, відчує жахливі небезпеки. Чудові ілюстрації різних художників допоможуть краще пізнати видатний твір Сельми Лагерлеф.

Казка розпочинається з невдалого жарту Нільса над гномом, за який хлопчик розплатився своїм зростом. Однак не буває нічого поганого, щоб не вийшло на добре. Разом з домашнім гусаком Мартіном Нільс дізнався багато цікавого про свою країну. Однак під час своєї подорожі Нільс не лише покращив свої знання з географії. Головний урок, який він виніс з цієї історії – це зміна свого ставлення до оточуючих: він навчився дружити, цінувати дружбу, допомагати ближньому, жертвувати собою заради інших. Історія вийшла настільки захоплюючою, що її полюбили діти далеко за межами Швеції. Ця книга підтверджує доконаний факт – історія про справжні цінності не немає часових рамок.

Книга написана 1907 року і зараз є цікавою та актуальною. Багатьом дітям вчитися у школі досить часто нудно та нецікаво. Сельма Лагерлеф вирішила допомогти шведським дітям у вивченні одного зі шкільних предметів – географії. В результаті вийшла захоплююча історія про хлопчика Нільса.

Більше дізнатися про письменницю можна тут

А ви читали цю чудову книжку? Якщо ні, то мерщій до бібліотеки! Захоплююча книжка Сельми Лагерлеф «Чудова подорож Нільса з дикими гусьми» чекає на вас! Художники-ілюстратори постаралися, щоб ця книжка стала ще яскравішою.

Ретроспектива ілюстрацій до твору С.Лагерлеф «Чудова подорож Нільса з дикими гусьми»

Всесвітньо відомий книжковий ілюстратор Борис Діадоров проілюстрував понад 300 книг. Працював головним художником видавництва «Дитяча література». Улюблена техніка—кольоровий офорт. Найбільш відомі його ілюстрації до казок Г.Х. Андерсена, «Вінні-Пуха» А. Мілна, «Дивовижної подорожі Нільса з дикими гусьми» С. Лагерлеф. За ілюстраціями Б. Діадорова можна «прочитати» всю книжку!

Знайомтесь з образами, що намалював для вас, діти, художник-ілюстратор Сергій Набутовський. Різні почуття: переживання та страхи, хвилювання, розпач, допитливість, мужність, вдячність, товариськість, винахідливість та любов, ми бачимо на обличчі головного героя.

Знайомимо вас з чарівними ілюстраціями видатного німецького художника Фридриха Хехельманна. Вдивіться у ці малюнки: таємнича напівтемрява лісу, де Нільс розмовляє з розбійником лисом. Видна кожна травинка, кожна ворсинка підступного розбійника. Вас очаровує ця ілюстрація та викликає відчуття чогось фантастичного та загадкового. А ось вже лелека розправив свої крила над спокійними водами та несе на собі Нільса серед скал. Промені світла пронизують тучи. Ілюстрації Ф.Хехельмана захоплюють, їх можна дивитися безкінечно!

Художниця Ольга Пустовіт проілюструвала знамениту книжку. Дуже милий та безпосередній хлопчик постає перед нами у зображенні Ольги Пустовіт. Подивиться та порівняйте з іншими художниками-ілюстраторами.

Ілюстрації Ірини Петеліної допоможуть перенестися у яскравий і незвичайний світ. «Казка «Дивовижна подорож Нільса з дикими гусьми» дає можливість художнику створити цілий світ, що населений різними персонажами. Дуже цікаво малювати північну природу Швеції: ліси, гори, замок, середньовічне місто. Дуже надіюся, що мені вдалося передати читачам радість цієї чудової казки, і вони зможуть побачити Нільса та його світ моїми очами», - звертається до читачів казки художниця Ірина Петеліна. Дивіться казковий світ, що створила для вас художниця Ірина Петеліна.


 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу