«Велике і прекрасне слово - мама»

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 16 травня 2019 16:07

37-3716 травня центральна бібліотека для дітей запросила малечу поговорити про маму.

Розповісти про найріднішу неньку до бібліотеки прийшли і маленькі діти, і старші. Всім хотілося описати свою матусю, розповісти про її доброту та любов. Хотілося зробити щось своїми руками, щоб ще раз подякувати їй за доброту та ласку. У сонячному дитячому колі звучали вірші, легенди, пісні про маму. Слухання художніх творів про рідну неньку спонукали малечу до роздумів про власне ставлення до матусі. Кожен, мабуть, в цей час пообіцяв собі робити все, аби матуся тільки посміхалася. Діти розповідали, що люблять робити разом з мамою, які домашні обов'язки виконують, як розпізнають мамин настрій. Розповідали про маму, а обличчя сяяли сонцем!

«Коли усміхається мама, то ніжності ллється ріка... У світі стає враз тепліше І все навкруги зацвіта. Благаю, всміхайся частіше, Матусю моя золота!»

Материнство... Святе і прекрасне, оспіване поетами, увіковічене художниками на полотнах. Крізь віки наш народ зберіг шанобливе ставлення до матері. Про неї, берегиню домашнього вогнища, уособлення духу пам'яті, волі душі та великої любові до родини, написано й сказано багато і, водночас, мало. Сердечне Свято матері приходить для українців у травні, коли земля убирається у найгарніші шати. Природа разом з вдячними дітьми дарує найріднішим, наймилішим, найдобрішим жінкам-мамусям всі квіти землі та найтепліші почуття.

Солодкі квіти для своїх матусь зробили й учасники свята. Цукеркова серединка одягалася у різнобарвні пелюстки гофрованого кольорового паперу. Вправні ручки та безмежна дитяча фантазія – і ось вже готові солодкі букетики маків, троянд, веселих весняних квітів для мам.

Фотомоменти заходу

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу