Читання чи соціальні мережі

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Вівторок, 11 червня 2019 14:17

48_48Читання книжок чи спілкування у соціальних мережах? Це питання під час літніх канікул стає дуже актуальним.

Прихильники читання підрахували, що за час, що витрачаєтся на спілкування у соціальних мережах, ви могли б прочитати 200 книжок! Простори Інтернету затягують переглядом нових фото друзів, додаванням коментарів до них. І ось ви вже провели за цим заняттям декілька годин. Це втрачений час, час, який не приніс нічого корисного ні для розуму, ні для емоцій!

У американського інвестора, підприємця та філантропа Уоррена Баффета якось запитали про секрет його успіху. Подивившись на стопку книг, він відповів: «Читайте по 500 сторінок у день. Ось як працюють знання – вони накопичуються, ніби складний процес».

Кожен з нас може читати кожного дня. Проте не кожен це робить. Адже читання - це складна праця, до якої треба себе привчати з дитячих років. Тоді вона буде приносити не тільки задоволення, але й успіх.

Видатний журналіст в царині культури Чарльз Чу розповідає, що. досягти такого успіху йому допомогли саме книги, тобто читання книг. У своїй статті «Що приховується за здатністю читати по двісті книг за рік і як зробити це звичкою» він зізнається, що завжди прямував стандартною схемою успішності: хороші оцінки, наполегливість, рекомендації викладачів, вступ у коледж і зрештою робота його мрії. Проте це не принесло йому ні визнання, ні задоволення. І тоді він почав читати. За два роки прочитав 400 книг. Вони придали йому відваги до подорожей, надали зміст життю, коли здавалося його взагалі не існує, відкрили нових героїв та ролеві моделі, яких не ставало у житті. Робота журналіста стала приносити задоволення і успіх. Зараз Чарльз Чу ділиться своїми секретами з читачами та закликає всіх не опускати руки на шляху до книги!

Секрети успіху Чарльза Чу

  • Читайте по 200 книжок у рік
  • Не кидайте, поки не почнете. Таки слогани як «Це неможливо!», «Я занадто занятий», «Я не створений для книг» треба виключити. Кожен зможе читати, якщо є бажання!
  • Проста математика. Для того, щоб прочитати 200 книжок за рік, потрібно 417 годин. (За умови читання 400 слів за мінуту)
  • Знайдіть час для читання. Порахуйте, скільки часу ви витрачаєте на перегляд телевізора, на спілкування у соціальних мережах. Його можна використати для читання!

Якщо ви хочете більше читати

  • Усуньте усі відволікаючи моменти зі свого оточення
  • Зробить так, аби дістатися до книги було максимально просто
  • Сформуйте звичку читати
  • Читайте книжки у будь якому варіанті: друковані, електронні, з телефону, аудіо книги
  • Читайте де завгодно: на лавочці у парку, в автобусі, у черзі, і, звичайно, вдома та у бібліотеці

Дайте читанню шанс! Ви знайдете набагато більше, ніж шукали!

45_45                            47_47                     46_46

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу