Фінансова грамотність: навіщо читати книжку Бодо Шефера «Пес на ім'я Мані»

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Середа, 13 листопада 2019 21:46

grohsy_zastavka13 листопада учні 6-Б класу школи №11разом з класним керівником завітали до бібліотеки, щоб поговорити про гроші та грошові відносини.

Розмова про гроші – це по великому рахунку розмова про цінності: про грошові відносини, про заощадження та розважливість, про виховання корисних навичок. Розмова про роботу й заробляння – це розмова про наполегливість, про активну життєву позицію, про впевненість у собі. Ці питання дуже цікавлять сучасних дітей, а книжка Бодо Шефера «Пес на ім'я Мані» якраз і дає відповіді на ці запитання. Фінансист №1 у світі радить вчити дітей основам фінансової грамотності ще у школі, нарівні з математикою, фізикою та літературою. Він впевнений, що ці знання їм дуже знадобляться в майбутньому, щоб побудувати щасливе та якісне життя.

Під час заходу діти розповідали про власні кишенькові гроші, як вони їх розподіляють і на що заощаджують. Учням було цікаво скласти приблизний бюджет родини, вони дізналися, що таке дефіцит та профіцит, вирішували економічні задачки. Бібліотекарка, активно залучаючи дітей, розповіла про українські гроші: виготовлення, зображення та надписи на купюрах різного номіналу. Читачі з захопленням включилися у гру, суть якої полягала у знаходженні відповідності між країною та назвою грошової одиниці, що обертається у цій країні.

Учасники заходу отримали блокноти у подарунок від бібліотеки та КредоБанка з побажаннями читати більше мотивуючих книжок, виробляти у собі правильні економічні навички та сміливо іти до своєї мети.

Фотомоменти заходу

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу