«Про дива і таємниці природи-чарівниці»: інформаційний калейдоскоп

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
П'ятниця, 07 серпня 2020 16:14

pryroda_zastavka12 серпня відкрилася книжково-ілюстративна виставка «Душа природи чуйна і ласкава».

Душа людини й душа природи мають битися у одному ритмі. Недаремно давньогрецький філософ Сенека писав: «Жити щасливо і жити в злагоді з природою – одне й те саме». Бібліотекар читального залу презентував відвідувачам бібліотеки виставку та за бажанням читача проводив інформаційний калейдоскоп «Про дива і таємниці природи-чарівниці».

Природа цікава і дивовижна, а інколи нам не зрозуміла. Допоможуть більше пізнати і зрозуміти її книги, періодика, яка представлена на книжково-ілюстративній виставці «Душа природи чуйна і ласкава».

pryroda_v_tekstПерший розділ виставки «Дивовижне у світі рослин».

Не всі рослини і їхні плоди, що зростають у дикій природі, можна чіпати, нюхати і тим більше їсти. Контактування з деякими лісовими та польовими рослинами може обернутися тяжким отруєнням. Це пояснюється наявністю в рослинах різних отруйних речовин, які можуть спровокувати хворобу, опік або смерть людини. До них відносяться - аконіт (борець), борщівник, беладона, цикута, блекота чорна, болиголов плямистий, вовчі ягоди, дурман звичайний.

Другий розділ "Дивовижний дар природи" розповідає, як рослини завойовують нові території. Рослини, як і люди, проявляють вражаючу вигадливість у справі завоювання нових територій. Вони у цьому досягли неабиякої вправності. Це рослина-артилерист – пеларгонія запашна, мандруюча куля- миколайчики польові, снаряди різної дії – календула польова, пружинно-буровий – журавлині носики (родичі герані), універсальний пасажир – гравілат річковий, бур'ян-далекобійник – плоди пазурника плоскоплодового.

Довідкове бюро. В цьому розділі ви зможете знайти відповіді на ваші різноманітні "чому":

  • Чому розрізане яблуко швидко темніє?
  • Навіщо мухи потирають лапки?
  • Який інструмент зробили терміти?

Багато цікавинок та таємниць природи відкриє читачам книжково-ілюстративна виставка «Душа природи чуйна і ласкава». Відвідувачі зможуть спробувати свої сили у розгадуванні кросворда «Квітучі символи держав світу».

Приходьте! Виставка запрошує!

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу