Відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання в Івано-франківський бібліотеці для дітей

PDF Print E-mail

Новини,

Акції та конкурси,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Субота, 23 березня 2013 19:26
Тиждень дитячого читання

21 березня 2013 року Всеукраїнський тиждень дитячого читання стартував у Івано-Франківський бібліотеці для дітей. Гостями та учасниками свята книги були учні гімназії № 2 1- В класу, а також учні з гімназії № 3, ЗОШ № 18, 17, студенти, які є читачами бібліотеки. Літературна зустріч «Книга просить на гостину» об'єднала дітей-читачів різного віку, здружила та захопила у спільній творчості і бажанні донести до слухачів свої думки та своє прочитання творів Т.Г.Шевченка. Тому, мабуть, свято вийшло невимушене й безпосереднє.

Кожне покоління, гортаючи сторінки безсмертного «Кобзаря», знаходить в ньому щось своє, близьке і рідне. Це відчувалося і в дитячий декламації, і в розповідях про Шевченка, і в зворушливому співі барда Федунків Лесі, і в малюнках-ілюстраціях, які на слайдах супроводжували виступи читачів. Та й Шевченко на святі був незвичний. На слайдах демонструвалися його автопортрети, фотографії, з яких на присутніх дивилося обличчя молодої, творчої і дуже натхненної людини. Зустріч із поезією Шевченко відбулась, залишивши в серцях читачів образ письменника як людини глибоко європейської , знаного художника, мудрого філософа. «Він був більше як українець – він був державним мужем і громадянином світу. Він був більше як поет – він був хоробрим войовником за права, волю людей. Його поезія з народу і для народу», - ці слова Президента США Ліндона Б. Джонсона зрозумів і відчув кожен учасник літературного свята. В душі кожного запалали гордість та бажання читати та вивчати поезію Шевченка.

На свято книги завітали також поважні гості з Києва: Височанська Марія Григорівна, представник міністерства культури України, Турбаніст Тамара Миколаївна, заступник генерального директора Національної бібліотеки для дітей, Гудзима Галина Іванівна, завідувачка відділом організації дозвілля Національної бібліотеки для дітей, книговидавець і перекладач Вадим Карпенко, художник-ілюстратор Олексій Карпенко, головний редактор журналу «Однокласник» Іванюк Сергій Степанович, Качан Анатолій Леонтійович, дитячий письменник, лауреат премії ім. Л.Українки. В своїх виступах гості передавали вітання від дітей Києва, у яких також розпочався тиждень дитячого читання, дякували дітям за можливість побувати на їх святі і відчути, як вони шанують і люблять Т.Шевченка та раділи, що діти дружать із книгою, а їх виступи вселяють надію на те, що наша країна має достойне майбутнє.

Книговидавець Вадим Карпенко поділився із дітьми секретами друкарської справи, розповів, як художник-ілюстратор Олексій Карпенко працює над оформленням книжок, та зробив бібліотеці найбажаніший подарунок – книжки з власного видавництва.

Дитячий письменник Анатолій Качан одразу завоював дитячі серця та викликав захоплення і веселий сміх, прочитавши безконечні забавлянки. Останні рядки цих віршів вголос повторювали всі діти. В гумористичній формі розповів письменник і про своє прізвище.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання в Івано-Франківський бібліотеки для дітей розпочався з цікавих зустрічей, з приємних вражень, позитивних емоцій.


 

Коментарі 

 
+1 #1 грушецький богдан 31.03.2013 20:21
Я був на цьму заході!Скажу ми довго чекали початок,майже спали :zzz!Але було цікаво,і смішно :lol: !Мій клас виступив гарно!І біб.!
 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу