Україна – єдина країна

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Неділя, 31 серпня 2014 14:07
Єдина країна

Всі, хто 1 вересня сяде за парти, будуть висловлюватися на цю тему. Вперше за 23 роки незалежності країни не всі діти зможуть розпочати навчальний рік, багато хто розпочне його не в рідному місті, дехто змушений зустрічати День знань на лікарняному ліжку.

Життя поставило перед нами випробування. Події останніх місяців примусили кожного українця відчути власну причетність до долі країни, зрозуміти, що саме ми – господарі власної землі. Майдан та Революція Гідності потрясли не тільки Україну, а й увесь світ. Незалежна демократична держава Україна продемонструвала Європі і всьому світові, що українці – міцна духом, волелюбна нація, яка навчилася поважати себе і яка зуміла відстояти свій демократичний вибір. Це рік єднання, пробудження і консолідації українського народу. Майдан став центром революції, місцем правди і свободи, площею добра, тепла, дружби, любові, братерства й гідності. Наші серця стали частиною могутнього серця країни. Наші голоси злилися в потужний голос країни – гімн волі народу.

Моя країна — єдина Україна

Україна – єдина. Іншого шляху у нас немає. На Сході точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє України. Саме за це воюють зараз захисники батьківщини. Не шкодуючи власного життя, захищають неньку Україну її віддані сини й доньки з різних куточків країни. Івано-Франківськ завжди буде пам'ятати героїв Небесної сотні, які віддали своє життя за волю України: Романа Гурика, Сергія Дідича, Ігоря Дмитріва, Михайла Костишина і Ігоря Ткачука, які загинули на Майдані у Києві.

Ми – єдині, і не дамо нікому розірвати цю єдність. Як заповідав письменник М. Вінграновський: «Ми тут. Ми всі. Ми є. Ми гурт. Єднаймося. Ми є той грунт подій майбутніх».

Дорогі діти! Ви – майбутнє України! Своїми знаннями, працею, здобутками примножуйте її культуру, своїми досягненнями славте її. Будьте гідними своїх предків, любіть рідну землю, бережіть волю і незалежність України, поважайте свій народ і його мову. Шануйте себе і власну гідність.

Митці про батьківщину

Люблять батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що своя.

Сенека

Той, хто не любить своєї країни, нічого любити не може.

Дж. Байрон

Забудеш рідний край — твоє всохне коріння.

П. Тичина

Той, хто в біді кидає свій народ, стає його ворогом.

Ч. Айтматов

Вітчизна — це не хтось і десь, Я — теж Вітчизна.

І. Світличний

Українському народу не потрібно співчуття – потрібні патріоти. Потрібен ти!

І. Олійник

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу