Книжкові мости єднають серця! Івано-Франківськ – Слов'янську від щирого серця

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Середа, 18 лютого 2015 00:54
Книжкові мости єднають серця!    Івано-Франківськ – Слов’янську від щирого серця

Забуваючи про жахи та труднощі життя в зоні бойових дій, мешканці Слов'янська приходили до... бібліотеки. Вони шукали не лише книжки і знайшли набагато більше, ніж просто літературу! 1170 книжок – всі нові та кольорові, у твердій обкладинці, дбайливо підібрані та доставлені із Івано-Франківська – стали не лише джерелом літератури українською мовою, але й потужним посланням!

Посланням з заходу на схід, посланням підтримки, любові та спільності.

Ідея проекту зародилася підчас подорожі до Слов'янська, яку Оля Косович із Ротаракт клубу Івано-Франківськ здійснила для доставки гуманітарної допомоги, вишиванок та листів до українських солдатів на сході. Бібліотекарі Слов'янська розповіли Олі, що у бібліотечних фондах бракує україномовних книжок.

Книжкові мости єднають серця! Івано-Франківськ – Слов’янську від щирого серцяОсвітяни, бібліотекарі та учні шкіл по всьому Івано-Франківську дуже позитивно поставились до проекту «Книжкові мости єднають серця», який запропонував Ротаракт клуб Івано-Франківськ, та із радістю взяли участь у ньому. Тож уже скоро ми мали 1170 книжок. Школярі та дорослі підписали майже усі книжки. Під обкладинкою книжок слов'янці побачили слова щирої підтримки, тепла та заохочення від їхніх одноліток та колег з Івано-Франківська.

«Працівники бібліотек по-дитячому раділи, переглядаючи книжки, які величезним скарбом лежали на столі : «Ну, треба ж, Гарі Поттер, Шевченко, Незнайко, посібник з розпису писанок, енциклопедичні видання... Все те, чого тут так давно чекали і не могли собі дозволити», - пише у своєму фейсбуці журналіст та активний волонтер зі Слов'янська Олена Кулешова.

Ротарі клуб Слов'янськ допомогли із доставкою нашої великої та значимої посилки до бібліотек міста.

Важкі часи скоро минуться, ми в це віримо! Надіємося, що наш подарунок гарного українського слова допоможе вистояти українцям сходу! Разом ми залишаємось сильними!

Оля Томілова, Ротаракт клуб Івано-ФранківськКнижкові мости єднають серця! Івано-Франківськ – Слов’янську від щирого серця

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу