Бібліотечні посиденьки: поговоримо про Дмитра Білоуса

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Субота, 25 квітня 2015 18:20
Бібліотечні посиденьки: поговоримо про Дмитра Білоуса

Сьогоднішня зустріч у центральній бібліотеці для дітей небагатолюдна, камерна, проте тепла й щира.

Бібліотечні посиденьки — це тиха пісня вдячності талановитому поетові Д. Г. Білоусу за барвінкові чари любові до рідного слова, до людей, до України.

Це тиха пісня визнання того дива калинового, подарованого поетом світу, яке постає в ясній обнові у кожному українському слові. Це щирий уклін шанувальників, маленьких і дорослих, лицарю слова, який щедро розкривав душу, випускаючи у політ свої думки і почуття — прекрасні й вічні.

Бібліотекар Томілова Л. І. розповіла дітям про Д. Білоуса, про життєвий шлях поета, про його твори для дітей, про зустріч, яка відбулась у бібліотеці декілька років тому, про його шлях до головної книги «Диво калинове». А потім читачки розказували вірші, які їм сподобались, із різних збірок поета. Бібліотекарі також читали вірші Д. Білоуса.

Закінчилися бібліотечні посиденьки віршограєм Д. Білоуса. Всім пропонувалися відгадати віршовані загадки поета. На столі - книжки з закладками . Бажаючи брали книжку та зачитували присутнім загадку, інші – відгадували.

Звичайні частини мови, розділові знаки, географічні назви, багатозначні слова та слова-омоніми ожили у віршах та загадках Дмитра Білоуса, якого шанобливо називають всеукраїнським вчителем рідної мови.

Кажуть, що найбільша нагорода для письменника чи поета, коли його твори читаються, звучать. Сьогодні, в день народження, Д. Білоуса ми згадали його вірші, отже він був сьогодні з нами.

До нових зустрічей!

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу