Зустріч з дитячою письменницею Оксаною Кротюк

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Субота, 23 травня 2015 18:25
Зустріч з письменницею Оксаною Кротюк

Дитяча література — рівноправне мистецтво слова. І грати у ній треба за правилами естетики мистецтва. Дитяча книжка має бути максимально простою, короткою, цікавою, недокучливо повчальною. І, звичайно ж, художньою.

Так говорить про дитячу літературу письменниця, літературний редактор журналу «Малятко», експерт літературного конкурсу «Коронація слова» у номінації «Проза для дітей», автор проекту «Великий світ малого читача» Українського радіо Оксана Кротюк.

Сьогоднішня зустріч з маленькими читачами була наочним підтвердженням її погляду на дитячу літературу. Оксана Кротюк читала власні твори та з перших слів заполонила увагу дітей. А це зробити не так просто! Адже дітей не можна здурити, їх можна тільки зацікавити. Веселі, красиві, дотепні вірші Оксани Кротюк лунали у залі і відлунням відбивалися в очах слухачів, у їхному щирому сміху. Ще й ще хочуть слухати легкі, прості за формою, трохи повчальні, але тільки трохи, вірші пані Оксани. Авторка читає і ілюстрації кумедні показує, і гру влаштувала, і поспілкуватися встигла з маленькими читачами на різні, навіть серйозні теми. Дивлячись зі сторони на це просте й водночас неймовірно цікаве дійство, ми думали, що дітям обов'язково захочеться вивчити напам'ять віршики Оксани Кротюк. А це головне заради чого ця зустріч відбулася – заохотити маленьких читачів до самостійного читання.

Зустріч з письменницею Оксаною Кротюк. 22 травня 2015 року.

Україна читає дітям! Сьогодні дітям свої вірші читала Оксана Кротюк!

Оце була справжня читацька розкіш і для маленького читача, і для бібліотекакрів, і для авторки. Кожен виніс свої враження та всі зарядилися позитивом.

Чекаємо на нові зустрічі!

Фотофакти з місця події

"Коли приїжджаєте в нове для вас місто й не знаєте, що там подивитися, — питайте в дітей: не помилитесь )). В Івано-Франківську діти нарадили мені, крім історичних пам'яток, парк Шевченка, два озера, краєвид на річку Бистрицю. Переконали, що я маю піти в ляльковий театр. Похвалилися славнозвісною "стометрівкою"та фонтаном на ній. Також щиро й непідробно підказали, що там і на машинках покататися можна. Як було після цього не покататися?.. Івано-Франківськ — місто особливе. Люблю його.
Дякую працівникам Центральної міської дитячої бібліотеки за теплу зустріч!
Гарно у вас, і роботу свою — одразу видно — ви любите."

Оксана Кротюк

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу