Книжкова виставка «Книгосвіт дитинства» до Міжнародного дня захисту дітей

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Понеділок, 01 червня 2015 14:53
Книжкова виставка «Книгосвіт дитинства»

Серія книжок «Життя видатних дітей» познайомить читачів з дитинством видатних особистостей: М. Твена, Н. Тесли, С. Кінга, В. Стефаника, Н. Турбіної, Г. Андерсена, Ч. Чапліна та інших. В основі розповідей лежать факти з дитинства геніальних людей, а талантом письменників І. Роздобудько, Л. Дереша, С. Процюка вони перетворені в мистецькі твори. Ці книжки адресовані тим, хто вчиться долати життєві перешкоди, хто хоче зробити світ яскравішим.

Як жили діти у різних країнах 70, 100, 150 років тому? Як вчилися, які у них були розваги, які відносини з батьками й з оточуючими? Якщо ви хочете про це дізнатися, то ці книжки для вас!

В. Винниченко «Федько-халамидник», Г. Тютюнник «Климко», А. Чехов «Ванька», В. Гюго «Козетта», В. Короленко «Діти підземелля».

Книжкова виставка «Книгосвіт дитинства» до Міжнародного дня захисту дітейДіти потрапляють у казкові, кумедні та неймовірно цікаві пригоди та загадкові обставини. Ці книжки заворожують та на все життя залюблюють читачів в себе й в своїх героїв. Це ті книжки, які не мають віку, адже вони завжди молоді! Л. Керролл «Аліса в Країні Чудес», П. Треверс «Мері Поппінс», А. Мілн «Вінні-Пух», Дж. Ролінг «Гаррі Поттер», Ліндгрен «ПеппіДовгапанчоха », Я. Корчака «Мацюсеві пригоди». Ці книжки стали чудовими друзями мільйонів дітей у різних країнах світу. Адже вони допомагають навчитися дружити, толерантно відноситися до людей з іншими уподобаннями, ненавидіти насилля та війни. Вони чекають й на вас! Саме час з ними познайомитися!

Знайти справжніх друзів можна не лише у рідному дворі або у шкільному класі. Зустріти їх та полюбити на все життя можна й в книжках талановитих письменників про реальне життя дітей. Вже не одне покоління дітей вважають своїми справжними друзями героїв книжок В. Нестайка «Тореадори з Васюківки», М. Твена «Пригоди Тома Сойєра», А. Ліндгрен «Знаменитий детектив Блюмквест», Я. Стельмаха «Митькозавр із Юрківки, або Химера лісового озера», А. Костецького «Незвичайні пригоди і таємниці», Е. Кестнера «Еміль і детективи», О. Генрі «Вождь червоношкірих». З цими творами веселий настрій, сміх та купа позитивних емоцій вам гарантовані!

Книжки, присвячені проблемам сучасних підлітків та молоді. У них розповідається про труднощі їхнього віку, про негаразди у школі й вдома, про перші почуття й розчарування. М.-К. Пекарська «Клас пані Чайки», Нестлінгер «Маргаритка, моя квітка», трилогія С. Процюка«Марійка і Костик», «Залюблені в сонце», «Аргонавти», В. Терен «Повістинка про Потворка», Х. Лі «Убити пересмішника», Р. Бредбері «Кульбабове вино», Е. Портер «Поліанна», «Поліанна дорослішає».Ці книжки однаково цікаві як для дітей, так і для дорослих читачів. Разом із ними ви поринете у світ, сповнений щоденних радощів і проблем, з якими зустрічається кожен підліток.

Мерщій по книжку!

 

Коментарі 

 
0 #1 дебенко христина 13.03.2016 09:17
Я хочу запитатись чи є у вас книга "ЕМІЛЬ ТА ДЕТЕКТИВИ"
І якщо можна то я завтра зайду після школи!!!
 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу