Пленер-читання під кроною дерева «До нас завітала цікава книжка»

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Вівторок, 13 червня 2017 16:13

plener13 червня в центральній бібліотеці для дітей проходили пленер-читання за книжкою Катерини Міхаліциної та Оксани Були «Хто росте у парку».

Сонячного літнього ранку читачі збиралися у бібліотеці. Очікуючи інших, сідали за столи, що були прикрашені листочками різних дерев. Діти також знайомилися із книжкою Катерини Міхаліциної та Оксани Були «Хто росте у парку». Бібліотекарі дали настанови дітям про подальші дії.

О 12 годині всі разом із бібліотекарями вирушили на екскурсію у меморіальний сквер. Метою екскурсії було ознайомлення з деревами, які ростуть у сквері.

Екскурсія сквером переросла у пленер: за зручними столиками влаштувалися діти, слухали і дивились книжку К.Міхаліциної та О.Були «Хто росте у парку». Це невеличка історія про важливі речі: про зростання і пошук себе, про схожість і несхожість та важливість мати поряд когось, хто хоч трохи і хоч у чомусь до тебе подібний. А ще - про дерева навколо нас, повз які проходимо, та не завжди знаємо, хто це тут росте. Книжка розказує про найпоширеніші паркові дерева, навчає розрізняти їх. Написана у казковій ігровій формі, чудово ілюстрована, вона так легко подає відмінності різних дерев, як вони виглядають, яка у них кора, насіння, листя, цвіт.

Герой книжки - маленький паросток, що виріс у парку, роззирається довкола, уважно приглядається до своїх сусідів - берези, дуба, горобини, клена, ясена, явора, каштана, тополі, верби - і шукає, чий же він. Бо бути нічийним - сумно. Бо щастя – «це знайти у цьому світі когось схожого на тебе». Шукаючи своє дерево так само, як загублена дитина шукає маму або тата, паросток принагідно пізнає світ навколо й дізнається чимало цікавого про своїх сусідів: про березу, горобину, явір, дуб та інших, звичних для українських міст, дерев.

Намалювала чудові ілюстрації для книжки Оксана Була. 11 дерев, які є у тексті, персоніфіковані. Вони мають різні характери та вирази «облич», викликають у читачів різні емоції та легко запам'ятовуються.

Книжка-картинка «Хто росте у парку» – це справжнє диво! І в цьому переконалися діти. Вони із задоволенням слухали і роздивлялися малюнки, розказували, який настрій намагалася передати художниця у кожному малюнку. Щоб досліджувати світ природи було ще цікавіше, дітлахи малювали листочки, гілки, плоди та насіння тих дерев, про які йшлося у книжці. Вийшло дуже гарно! Красиво, повчально й цікаво!

Фотоматеріали з заходу

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу