Джаклін Вілсон. Дитина-Валіза

PDF Print E-mail

Новини,

Знайомтесь: книжка!

Автор: Джаклін Вілсон   
Джаклін Вілсон. Дитина-Валіза

«Дитина-Валіза» — це надзвичайно зворушлива історія дівчинки на ім'я Андреа. Її батьки розлучилися, живуть на різних кінцях Лондона і мають нові родини. Та Андреа не хоче розлучатися ні з мамою, ні з татом, тож їй доводиться жити по тижню то в одному, то в іншому будинку.

Вона страждає, зриває злість на інших, замикається в собі. Але минає час – і Андреа знаходить вихід, вона вчиться жити по-новому, і це їй вдається.

Джаклін Вілсон – найпопулярніша сучасна письменниця Англії, що пише для дітей. Кожна книга Джаклін Вілсон – це розповідь якоїсь дівчинки. Майже щоразу іншої – і не просто з іншим ім'ям, ні! Кожна має свій характер, улюблені слівця, свої погляди на речі довкруги.

Авторку не раз критикували за жорстокий реалізм. Теми її книг нелегкі. Вона описує життя в притулках, проблеми, з якими стикаються неповні сім'ї, переживання дітей, чиї батьки розлучаються... На сторінках її книг трапляються і жорстокість, і непорозуміння, і бідність, і страждання. Але дитинство завжди перемагає. І це головний секрет успіху книг Джаклін.

Досі українські діти не мали нагоди познайомитися з Джаклін Вілсон. Її герої заговорили українською, і то не просто так, а справжньою, живою, часто ненормативною мовою школярів та школярок. І виявилося, що між англійськими й нашими дітлахами різниця не така вже й велика.

Читайте! Знайомтесь з життям дітей інших країн! Порівнюйте! Приємного вам відпочинку з книжкою Джаклін Вілсон!

 

Коментарі 

 
+2 #1 марина 07.02.2012 18:14
ужас :sad: :-x
 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу