Умберто Еко та Евдженіо Кармі. Три оповідки

PDF Print E-mail

Новини,

Знайомтесь: книжка!

Автор: Умберто Еко, Евдженіо Кармі   
Умберто Еко та Евдженіо Кармі. Три оповідки

Три короткі оповідки – «Бомба і генерал», «Три космонавти» та «Ґноми з гну» – презентують найсерйозніші проблеми людства: війну, співіснування людей, любов до природи тощо. У першій оповіді автор простими реченнями говорить дітям про ядерну війну, зокрема намагається пояснити причини війн.

Мовляв, вони починаються через амбіції чиновників та інших державних діячів, для котрих кар'єра важливіша за життя людей. У другій історії автор наголошує, що всі люди здатні відчувати біль та несправедливість, тому не можна зневажати тих, хто живе в іншій країні чи говорить іншою мовою: всі люди різні, але рівні. Третя важлива тема – не нав'язувати своєї «цивілізації» іншим, адже не завжди наш так званий прогрес доводить до добра. Автор не ховає від дітей присутності зла у цьому світі, а показує, що його можна перемагати власними зусиллями, починаючи зі своїх маленьких кроків.

«Коли атоми живуть у злагоді, все працює чудово. На цій злагоді тримається світ. Та коли комусь вдається розщепити атом... його частинки руйнують інші атоми, а ті руйнують ще інші атоми і так далі... Стається жахливий вибух! Приходить атомна смерть».

Умберто Еко та Евдженіо Кармі. Три оповідки / Переклад з італійської Мар'яни Прокопович, редакція Івана Андрусяка. – Київ: Laurus, 2013. – 112 с.

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу