«Світ незбагненний здалеку і зблизька…»

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Вівторок, 19 лютого 2013 20:17

Учнівські роботи, написані за мотивами творів українських письменників, яскраві та барвисті, оригінальні та сміливі – такі як і їх автори. Вони презентують нам сьогодні свій світ — «Світ незбагненний здалеку і зблизька».Дитина за мольбертом. Вона творить! Не помічає нікого і нічого навколо себе. Вона створює картину і творить себе.

Перед нею фарби: біла, жовта, синя, зелена, червона, коричнева, чорна. Вона хоче скористатися всіма і одразу. Та чомусь рука тягнеться до....

Мистецтво нерозривно пов'язане з емоціями. Ми бачимо, чуємо, відчуваємо цей світ по-своєму і по-своєму хочемо про нього розказати. Хтось незвичним словом, хтось незвичним звуком, хтось незвичним рухом, а хтось незвичним кольором. І тоді з'являється те, що буде найбільшим скарбом душі: твій вірш, твоя музика, твій танець, твоя картина.

У дитячих руках пензлик. І ось уже червона, синя, зелена фарба лягає на полотно. Значить, душа сяє, і картина випромінює світло і радість. Інша дитяча рука малює іншими кольорами, наповнюючи картину легким сумом чи тривогою.

Малювання – це своєрідний спосіб «відчинити двері» для надлишку емоцій. Але в той же час воно дає можливість «відкрити серце» новим знанням, почуттям, творчій енергії.

Мистецтво підносить нас над землею, дає нам крила.

Зацікавити дитину, сприяти її розвиткові, заохотити до самореалізації, до творчості – стратегічне завдання кожного суспільства, адже нинішні діти з часом визначатимуть інтелектуальний рівень нашої нації. Напевно, тому 2013 рік в Україні оголошено Роком дитячої творчості.

 

Коментарі 

 
+4 #3 Оля 23.02.2013 17:34
Чудова виставка! Дякую бібліотекарям, викладачам художньої школи та авторам робіт!
 
 
+5 #2 вікторія 20.02.2013 21:32
дуже гарна виставка)
дякую бібліотеці.
 
 
+6 #1 марійка ляхович 20.02.2013 17:39
дуже красива виставка
 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу