Степану Григоровичу Пушику – 70 років

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Понеділок, 27 січня 2014 08:39

Постать – легіня, хода - впевнена, погляд – привітний. Завжди поспілкується із будь-ким, хто до нього звернеться. Його можна побачити всюди: і на майдані в тривожні часи з палкою промовою, і в святкові часи разом з громадою, і на міському озері, коли він відпочиває та надихається враженнями для нових творів. Постать С.Пушика являє собою одну з творчих граней нашого міста. І це закономірно, адже сам Степан Григорович вважає одним з найважливіших своїх здобутків те, що залишився в Івано-Франківську, а не осів у столиці.

26 січня Степану Григоровичу Пушику виповнюється 70 років. Здоров'я, довгих років життя і творчої наснаги бажаємо Вам, Степане Григоровичу!

«Читаю Степана Пушика – «Страж-гора». Розум, дотепність, глибина. І розкутість. Яка мова! Злитки золоті...»

Олесь Гончар про Степана Пушика

С.Пушик – автор 45 поетичних збірок, романів, повістей, оповідань, есеїв, нарисів, збірок фольклору. Близько 150 поезій Степана Пушика покладено на музику. За п'єсами С.Пушика обласний музично-драматичний театр ім. І.Франка поставив три спектаклі. З-під його пера вийшли десятки наукових, публіцистичних, краєзнавчих творів.

Великий інтерес викликав його переклад на сучасну українську мову «Слово про похід Ігорів».

Його твори друкуються 14 мовами світу.

Твори С.Пушика для наймолодших

Твори Степана Пушика

Не міг оминути дитячу літературу Степан Пушик, батько двох дітей та дідусь чотирьох онуків. «Маленьке шпаченя», «Золотий човник», «Новинкар», «Зелена борода» - з цими книжками С.Пушика напередодні ювілею письменника центральна бібліотека для дітей знайомила маленьких відвідувачів. Малеча книжки розглядала з цікавістю, а вірші слухала з захопленням.

Збірочка «Зелена борода» викликала особливу увагу. Прості, легкі, веселі і водночас такі мудрі вірші, що пробуджують дитячу уяву, навчають, вводять її у світ речей та понять. Ілюстрації, що зробив Р.Крамар, також чудово підходять до написаного: яскраві та милі, ніби керовані дитячою уявою. Разом – текст та малюнок – створюють неповторну чудову, веселково барвисту дитячу книжку.

«Новинкар»- цією віршованою розповіддю С.Пушик у доступній для малят формі описав технічний прогрес, розповів про те, як від задуму людини з'являються все нові й нові технічні пристрої, які полегшують життя людині.

Тим, хто вже добре навчився читати, пропонувалася збірка казок С.Пушика «Срібні воли». Не раз і не два довелося авторові вздовж і впоперек зміряти ногами Українські Карпати, шукаючи казкарів-оповідачів. Все це записано, відредаговано, упорядковано С.Пушиком. Так народилася збірка казок «Срібні воли».

Дорогі батьки! Ці твори нашого письменника-краянина для ваших дітей! Читайте їх дітям. Кожне його слово написане для того, щоб порозумнішав і подобрішав світ і люди в ньому.

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу