15 травня - Всесвітній день родини

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Неділя, 18 травня 2014 14:25

ООН розглядає сім'ю як базовий елемент суспільства, тому, вважають в організації, коли зневажаються основні права однієї сім'ї, під загрозою знаходиться все людство.

Усе найкраще, що є на Землі, починається з Сім'ї. Без неї, як без Природи, людство обійтися не може. Без сім'ї людство прирікає себе на здичавіння й остаточну загибель.

Слово "родина" походить від кореня "род", "рід", що говорить саме за себе. "Сім'я" має відношення до семені та продовження роду, тобто народження і виховання дітей, яке традиційно вважається основним призначенням створення сім'ї.

15  травня - Міжнародний день родини

Сім'я була і залишається хранителькою людських цінностей, культури і історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. З родини починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Тому союз сім'ї і держави - необхідна застава процвітання і добробуту його громадян. Благополуччя сім'ї завжди залишатиметься мірилом розвитку і прогресу країни.

З давніх часів серед українців виник і утвердився погляд на сім'ю й рід як на святиню, а на виховання дітей – як на першорядний обов'язок батьків. Поряд з божественним культом Сонця, Неба, Води, Землі, Хліба у свідомості нашого народу віками жив культ Матері, Сім'ї, Роду, що успадковувався із покоління в покоління.

Саме слово «сім'я» в щоденному вжитку українців означає чоловіка й жінку, дітей та інших близьких родичів, які живуть разом. Її велич і красу українці всіляко оспівують, вважаючи неможливим щастя людини без сім'ї, без домашнього затишку.

Сім'я завжди була в центрі уваги людей мистецтва.

Давайте переглянемо полотна видатних майстрів пензля.

Дивіться та насолоджуйтесь!

Колонка для батьків.

В бібліотеці проходить анкетування "Моя родина". Приймайте участь в анкетуванні. Бібліотека чекає на вас!

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу