Форум видавців у Львові

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Неділя, 18 вересня 2016 16:09

Та й просто хотілося опинитися серед людей, для яких друковане слово – це і праця, і насолода, і відпочинок, і зростання.

Львів підкорив нас інтелектуальною атмосферою: всюди відчувалась зацікавленість та любов до книги, яка єднала людей. На проспекті Свободи зранку працював книжковий ярмарок, який зібрав велику кількість шанувальників книги. Трохи проходимо і знов бачимо ятку з книжками Братів Капранових і самі автори тут, вони щиро спілкуються з книголюбами. У сквері просто на траві читач: він вже придбав бажаний твір – читає. В кафе (як же не скуштувати львівської кави!) ми бачили групку молодих людей за кавою та обговоренням книги. Здається, повітря у Львові в цей день було напоєно духом книги. Принаймні, ми це відчули!

Форум вразив кількістю видавництв, розмаїттям книг, фантастичним художнім оформленням, якістю видань. Майже кожна книжка, представлена від різних видавництв, сприймалося як витвір художньо-друкарського мистецтва. Ми просто не могли повернутися з найбільшого книжкового ярмарку без подарунку бібліотеці. А ще ми запросили до бібліотеки письменників Юрія Винничука та Сашка Дерманського та взяли автографи з побажаннями нашим читачам.

Шановні читачі! Обов'язково заплануйте відвідини книжкового ярмарку у Львові! Запевняємо, без гарної книжки звідти повернутися неможливо. А ще там знайдеться багато культурних локацій для дорослих і дітей.

Цікаво знати!

  • Форум видавців у Львові — книжковий ярмарок і Львівський міжнародний літературний фестиваль. З 1994 року щовересня відбувається у Львові, організатором якого є ГО «Форум видавців».
  • Це найбільший український книжковий ярмарок та один з наймасовіших заходів подібного типу в Східній Європі. Головні експозиції розташовуються у Палаці мистецтв і біля палацу Потоцьких.
  • Форум видавців давно не тільки книжкова чи культурна подія. Це місце для обговорення важливих суспільних проблем. У межах кожного тематичного форуму відбудуться дискусії, лекції, презентації книжок, спілкування з експертами, майстер-класи.
23 Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові»

Головні факти про 23 Форум видавців:

  • 158 видавництв представило свою продукцію
  • 80 книготорговельних структур, поліграфічних підприємств, культурних фондів
  • Учасники з 28 країн приїхали на форум:Австрії, Білорусі, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Ізраїлю, Італії, Канади, Латвії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, ПАРу, Перу, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини, Словенії, США, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швеції.
 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу