Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач року-2014» стартував 21 січня 2014 року!

Новини,

Акції та конкурси,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ «КНИГОМАНІЯ-2014»

Дорогі діти! Ви хочете потрапити в дивовижне місто Львів на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія»? Побачити письменників та поспілкуватися з ними? Зануритися в дивовижний розмай книжкової ярмарки? Знайти друзів-однолітків книголюбів? Здійснити екскурсію стародавнім та вічно молодим містом?

Тоді цей конкурс для вас!

Хто може стати учасником конкурсу?

Учні 5,6 та 7 класів, які бажають взяти участь у конкурсі, зголошуються до дитячої чи бібліотеки-філії. Конкурс є відкритим, тому до участі в Конкурсі допускаються діти відповідного віку, як читачі бібліотеки, так і ті, які не є читачами бібліотеки.

Бібліотекар реєструє всіх охочих, інформує про умови Конкурсу, рекомендує книжки до читання.

Етапи Конкурсу та терміни проведення:

  • 1-й етап (відбірковий) – проводиться з 21 січня до 23 лютого 2014 р. у шкільних та дитячих бібліотеках.
  • 2-й етап (міський) проводиться з 24 лютого до 23 березня 2014 р. у міській бібліотеці для дітей.
  • 3-й етап (обласний) проводиться з 24 до 31 березня 2014 р.у Івано-Франківський обласній бібліотеці для дітей.
  • 4-ий тур (підсумковий - проводитиметься у Львові 16-18 травня 2014 р. під час Фестивалю дитячого читання «Книгоманія».

Вимоги до конкурсантів.

Усі бажаючі взяти участь у Конкурсі ведуть читацькі щоденники (форма ведення щоденника – довільна. Обов'язкові розділи для заповнення: автор, назва книги, короткий зміст, головні герої, враження від прочитаного, ілюстрації – за бажанням). Під час першого етапу учасники надають читацькі щоденники, розповідають про свою улюблену книжку, відповідають на запитання членів журі, демонструючи свою ерудицію, розуміння тексту, вміння його інтерпретувати. Члени журі оцінюють виступи учасників та обирають трьох переможців — по одному з 5, 6 і 7 класів, які отримують звання «Найкращий читач ЗНЗ» і продовжують боротьбу в II етапі Конкурсу.

У міському етапі конкурсу учасники мають представити тільки книжки, які не входять до шкільної програми: учні розповідатимуть про свого улюбленого літературного героя, супроводжуючи свій виступ електронною презентацією в програмі Power Point (до 15 слайдів). В презентацію включити: фото учасника (ПІБ, назва навчального закладу), фото автора, обкладинку улюбленої книги, ілюстрації з неї; відповідатимуть на запитання вікторини. Члени журі оберуть трьох переможців – по одному з 5, 6 і 7 класів, які отримають звання «Найкращий читач міста – 2014», учні 6 і 7 класів продовжать боротьбу в III етапі Конкурсу.

В березні найкращі читачі з усіх міст області, які стали переможцями міського етапу, зберуться на заключний етап конкурсу, де будуть визначені «Найкращі читачі України» (по одному з 6 і 7 класів), які вирушать до Львова на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія».

Бажаємо успіхів та перемог.

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу