Завершення мистецького дитячого проекту «Друзі природи» в центральній бібліотеці для дітей

Новини,

Акції та конкурси,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Друзі природи

7 листопада бібліотека приймала учасників мистецького дитячого проекту «Друзі природи». Це четверта заключна зустріч проекту.

З самого ранку до бібліотеки почали сходитися діти з батьками. Сьогодні всі зали бібліотеки задіяні у завершенні мистецького проекту.

Поки чекали початку, бібліотекарі знайомили дітей з бібліотекою, спілкувалися з ними. Діти розповіли нам, що всі вони в захопленні від творчості, яку проявляли на попередніх майстер-класах, навчаючись різноманітним технікам малювання та аплікації. «Ми так чекали на майстер-клас! Ледве дочекалися, хочемо робити плакат!»,- говорять учасниці попередніх майстер-класів Тетяна та Оля.

Сьогодні кожен учасник проекту виготовить плакат на тему «Як зробити планету чистішою?»

Плакат – це послання до інших, заклик до дій. Що скажуть наші учасники своїми плакатами?

Перш ніж робити плакат, діти активно включилися в інтерактивне спілкування з активісткою фейсбук-спільноти Eco Life Style Марічкою Федорук. Людина і природа. Як співіснувати так, щоб не страждали ані природа, ані люди? Як зробити планету чистішою? На ці досить складні і об'ємні запитання легко й по-дитячому щиро відповідали учасники проекту. Адже цікаво й легко пошуковим шляхом вела дітей до правильних відповідей Марічка Федорук. А щоб наочніше було і мультфільми показала про прості поради з екологічної поведінки.

Зустріч учасників мистецького дитячого проекту «Друзі природи»Знання є, бажання творити – через край! Але... Дорослі запрошують перепочити! На дітей вже чекає гарячий напій – какао, різноманітні смаколики, а ще подарунки для творчості в екологічних торбинках.

І ще одна несподіванка – справжній фокусник Петро Малійов. Діти затамувавши подих дивляться, як кудись щезають та нізвідки з'являються хустинки,кульки, карти. Якимось дивним чином зав'язані хустинки розв'язуються, а розрізана мотузка стає цілою. Посмішки, аплодисменти, але час показувати і свої таланти.

Художниці Анастасія Медяник та Марія Лісіченко зі своїми підопічними приймаються за роботу. На столах – кольоровий папір, кольорові журнали, ножиці, клей, фломастери. Чотири учасника роблять один плакат на тему захисту навколишнього середовища та дають йому назву. Щоб дітям було легше втілити задумане, Анастасія та Марія заздалегідь підготували макети, на які діти орієнтувалися, роблячи аплікації. Вийшло яскраво, креативно, а головне з добрим посланням до всіх людей берегти природу і саму людину в ній.

Виставка плакатів «У природу із добром іди» буде діяти у бібліотеці протягом двох тижнів. Бажаючи зможуть з нею ознайомитись.

День в дитячій бібліотеці видався для учасників проекту цікавим, корисним, пізнавальним та веселим.

До нових зустрічей!

Мистецький дитячий проект «Друзі природи» організувало ГО «Д.О.М. 48.24». Координатори проекту Никоноров Сергій, Грицюк Вікторія, Архіпова Олеся.

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу