Читацький марафон «Лавочки-читалочки»

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 21 червня 2018 14:48

lav_zit21 червня в центральній бібліотеці для дітей відбувся читацький марафон «Лавочки-читалочки» у рамках програми "Літо +".

Всі охочі зібралися у приміщенні бібліотеки. Для читачів була підготовлена викладка книг за інтересами. Кожен учасник мав обрати для себе дистанцію для читацького марафону. Їх було чотири.

«Казкова» для дітей молодшого шкільного віку. Читачам цієї дистанції пропонувалися казки та розмальовки улюблених казкових героїв.

«Природнича» - енциклопедії рослин, тварин для необмеженої вікової категорії. «Короткі історії для душі» - невеличкі оповідання, притчі Б.Кавано, Б.Ферреро, Б.Троянського для читачів 12+.

«Про них варто знати» - про видатних людей для широкого кола читачів.

Читачі об'єдналися у команди за інтересами і вирушили у сквер. Кожна група мала виконати наступні завдання. По –перше, створити словесну візитку команди. Вона мала бути лаконічною та виражати тему читацького марафону. По-друге, підготувати «Вікторину для суперників» - одне запитання та три відповіді на нього, одне з яких є вірним. По-третє, прочитати маленьку, але корисну, цікаву інформацію.

Наступним етапом марафону було читання у сквері. На лавочках у прохолоді розложистих дерев діти читали книжки. І це було так красиво – діти на природі і книга!

За 40 хвилин учасники марафону повернулися до бібліотеки. Тепер вже на них чекала бібліокав'ярня: чай та тістечка. За чаюванням діти гралися у гру «Печа-куча». Японською це означає балаканина. За книгою вони провели 30 – 40 хвилин, дізналися щось нове, цікаве, корисне. І всі дуже хотіли поділитися своїми знаннями з присутніми. Кожна команда представила свій девіз, запитання для учасників марафону. Поділилася інформацією про прочитане. Гра «Печа-куча» за чаєм дала шанс усім присутнім отримати велику кількість різнобічної інформації, познайомитися з однолітками, зануритися в атмосферу літнього відпочинку.

Було цікаво. Читачі різного віку знаходили спільну мову, поділилися своїми враженнями та планами.

Далі буде. Адже програма «Літо+» у розпалі! Слідкуйте за анонсами.

Фотомоменти читацького марафону

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу