«Книга дарує натхнення»

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Вівторок, 02 квітня 2019 10:16

knyzka_nadyhae1 квітня в центральну бібліотеку для дітей завітали учні 5-х класів школи № 2 у рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання.

«Книга дарує натхнення» - так назвали ми нашу зустріч.

Бібліотекар ознайомив присутніх з новинками світової видавничої індустрії для дітей. Поруч із традиційною книгою, де є текст та ілюстрації до нього, у світі стрімко розвиваються інноваційні технології у проектуванні дитячої книги. Видавці дитячої книги використовують сучасні матеріали для виробництва книги: термофарби, флуоресцентні, ароматичні, термочутливі фарби для друкування тексту та ілюстрацій. Замість паперу видавці застосовують різноманітні натуральні та штучні матеріали: поліетилен, пластмаса, синтетичні тканини, дерево, текстиль.

Відвідувачі заходу доторкнулися до оновленого видання «Аліси у Країні Див» Л. Керрола з технологією доповненої реальності, яку розробили українські комп'ютерні дизайнери, а ілюстрації до цього видання зробила українська художниця, авторка «картин щастя» Євгенія Гапчинська.

Читачі згадували сторінки улюбленої книжки, відгадували кросворд, грали у гру «Падіння сходами» - спускалися сходами вниз, у кролячу нору разом з Алісою, впізнавали Чарівні дрібнички з роману, розшифровували «Тайнопис», складали пазл та оживляли його. Кожен учасник заходу за допомогою смартфона оживляв ілюстрацію з твору «Аліса у Країні Див».

Було яскраво! Діти з азартом включилися у ігри-змагання, з цікавістю пізнавали нове, а головне – познайомилися з центральною бібліотекою для дітей. А ми надіємося, що учні разом зі шкільними бібліотекарями прийшли до нас, як гості, а покидали бібліотеку, як добрі друзі!

Фотомоменти заходу

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу